Αλλάζει η καθημερινότητα στα Βριλήσσια – Σε διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη
Ποιότητα Ζωής

Αλλάζει η καθημερινότητα στα Βριλήσσια – Σε διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη

Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τα Βριλήσσια, η πρώτη για την πόλη  από το 2000, με τίτλο «Μελέτη Σχεδιασμού και Διαχείρισης Βιώσιμης Κινητικότητας στον Δήμο Βριλησσίων», παρουσιάστηκε στους πολίτες των Βριλησσίων την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Η μελέτη έχει στόχο να δώσει λύσεις σε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και χρόνια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη κάνουμε πράξη το όραμα να είναι τα Βριλήσσια ένα ήσυχο προάστιο, με ήπια κυκλοφορία και μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους», καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση και προσθέτοντας ότι «ένα μέρος των έργων θα ξεκινήσει άμεσα, γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τον πολίτη και τη καθημερινότητά του. Προφανώς θα υπάρξει μικρή ταλαιπωρία, αλλά θα μας δικαιώσει. Η πόλη μας βρίσκει τον… δρόμο της».

Η ομάδα των μελετητών ανέλυσε τα βασικά σημεία της μελέτης, τα οποία είναι:

  • Η αποτροπή των διαμπερών κινήσεων μέσα από τους τοπικούς δρόμους, για την προστασία των γειτονιών με πυκνή κατοικία.
  • Η μονοδρόμηση των βασικών συλλεκτήριων οδών, με στόχο τη μείωση του αριθμού των διασταυρούμενων ρευμάτων και την απλοποίηση των κινήσεων στους κόμβους, έτσι ώστε, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες γεωμετρικές παρεμβάσεις, να βελτιωθεί η ορατότητα και ν’ αναβαθμισθεί σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο της οδικής ασφάλειας στο προάστιο.
  • Η λήψη μέτρων και εφαρμογή διευθετήσεων για τη μείωση των ταχυτήτων στο τοπικό και συλλεκτήριο δίκτυο.
  • Η λήψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση των μαθητών προς και γύρω από τα σχολεία.
  • Η δημιουργία συνθηκών για ομαλή και ασφαλή κίνηση πεζών και ποδηλατών σε όλη την έκταση του προαστίου.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κ. Μουζάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κ. Βαφειάδης, ο αντιδήμαρχος Περβάλλοντος & Πολ. Προστασίας, Α. Μαυραγάνης, η πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Β. Αρσένη, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ, Ι. Κυρίτση, ο διευθυντής του Γρ. Δημάρχου, Π. Φυκίρης, επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πολλοί κάτοικοι.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το περιεχόμενο της κυκλοφοριακής μελέτης μέσω:

Όλοι οι δημότες της πόλης προσκαλούνται να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την τελική διαμόρφωση της Μελέτης το αργότερο έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet