Δ. Κατραμάδος: Η διοίκηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες της για το θέμα του Ωδείου
Πολιτική

Δ. Κατραμάδος: Η διοίκηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες της για το θέμα του Ωδείου

Επίθεση κατά της διοίκησης του ΠΕΑΠ εξαπολύει ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας – Περιβάλλοντος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Κατραμάδος, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Ωδείο την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Παράλληλα, ζητεί από τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και ν’ απομακρύνει από το Ωδείο τους «ακατάλληλους ανθρώπους».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Τα σοβαρά γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης και η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές του Ωδείου, δυο μήνες χωρίς συμβάσεις, δεν μπορούν να μας αφήνουν αμέτοχους και να αιωρούνται ανακρίβειες από πρόσωπα που δεν ήταν παρόντες.

Η παρουσία μου, μαζί με συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, είχε μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και τη συνδρομή μας στην εξασφάλιση της εργασίας των καθηγητών του Ωδείου. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έγινε οποιαδήποτε ενημέρωση από την διοίκηση του ΠΕΑΠ, αλλά ήρθαμε αντιμέτωποι με συμπεριφορές που δημιουργούν ερωτηματικά για την καταλληλότητα της θέσης κάποιων ανθρώπων στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, δίπλα στα παιδιά μας.

Όντας παρών στα γεγονότα, μαζί με συναδέλφους, καθηγητές του Ωδείου, εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, νοιώθω υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω τα παρακάτω:

  1. Μετά από ολιγωρία 2 μηνών, η διοίκηση του ΠΕΑΠ οφείλει να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης όλων των καθηγητών και να μην απαιτεί περαιτέρω εθελοντική εργασία αυτών. 
  2. Έγινα μάρτυρας και θλίβομαι από τη θρασύτητα και χυδαία – υβριστική επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του κ. Σκαμάκη από δυο υπαλλήλους του Ωδείου, όταν την ίδια στιγμή ο συνάδελφος δεν αντέδρασε, σοκαρισμένος από την αναίτια επίθεση που δέχτηκε. Είναι αδιαπραγμάτευτο το ήθος, η πορεία και η ευαισθησία του συναδέλφου για θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους του Δήμου. 
  3. Οι ίδιοι αυτοί υπάλληλοι απαγόρευσαν σε καθηγητές να προσέλθουν στην εργασία τους και τους απείλησαν, μέσο νέων διαδικασιών, με απομάκρυνσή τους από το Δημοτικό Ωδείο.
  4. Τέτοιες συμπεριφορές και λεκτικοί προπηλακισμοί, με χαρακτηρισμούς που σίγουρα δεν ακούγονται σε εκπαιδευτικούς χώρους και δεν ταιριάζουν σε παιδαγωγούς, δεν μας επιτρέπουν να συμπεριφερόμαστε σαν να μη συνέβη τίποτα και να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας σε τέτοιους ανθρώπους.

Το Δημοτικό Ωδείο δημιουργήθηκε με πολύ δουλειά από καθηγητές, οι οποίοι σήμερα γίνονται στόχος αναίτιων επιθέσεων, επειδή απλώς διεκδικούν τ’ αυτονόητα και αποτελεί περιουσία όλων των δημοτών μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να προστατεύσει το Ωδείο μας και τα παιδιά μας, απομακρύνοντας ακατάλληλους ανθρώπους που προσβάλλουν το πολιτισμό και τα ήθη. Ας αναλάβουν όσοι πρέπει τις ευθύνες τους και να μην κρύβουμε τα κακώς κείμενα κάτω από επικοινωνιακά χαλάκια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet