Όλο και πιο «ξένοι» στην ίδια παράταξη Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας
Πρόσωπα

Όλο και πιο «ξένοι» στην ίδια παράταξη Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας

Κάπως μπερδεμένα είναι τα πράγματα όσον αφορά τη «συνύπαρξη» στην ίδια παράταξη, αυτής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, των Λευτέρη Μαγιάκη και Πέτρου Κούκουζα.

Θυμίζουμε ότι η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι είναι παράταξη που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά λίγο μετά από τη «στροφή στον ρεαλισμό» που επιχείρησε η κυβέρνηση άρχισαν τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα. Η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού ανεξαρτητοποιήθηκε, με καταγγελτικό τρόπο κι έκτοτε ασκεί δριμεία κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., ενώ και ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης, έχει διαχωρίσει σαφώς τη θέση από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της κυβέρνησης.

Ωστόσο, Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας «συμβιώνουν» στην ίδια παράταξη, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η «συμβίωση» για δύο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πλέον με εντελώς διαφορετικό τρόπο τα πολιτικά πράγματα. Και ναι, μεν, οι δύο πλευρές επαναλαμβάνουν συχνά ότι τα αυτοδιοικητικά θέματα δεν επηρεάζονται από τις προτιμήσεις των στελεχών της παράταξης σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά η περίπτωση του μεγάλου εμπορικού κέντρου «The Mall Athens», στο Μαρούσι, μάλλον δεν τους επιβεβαιώνει…

Και η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μόνη προβληματική περίπτωση που απασχόλησε ή θα απασχολήσει την παράταξη. Είναι σαφής η αμηχανία του κ. Κούκουζα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στο οποίο είναι αντιπρόεδρος, όταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Από τη μία, δυσκολεύεται ν’ αντικρούσει τις επιθέσεις, αφού ο κ. Πατούλης φροντίζει αυτές να εδράζονται σε θέματα που χρόνια διεκδικεί ο χώρος της Αυτοδιοίκησης και από την άλλη, εάν το κάνει, θα έρθει σε αντίθεση με τον επικεφαλής της παράταξής του, που αποδέχεται -αμέσως ή εμμέσως- ότι η κυβέρνηση έχει… ξεστρατίσει από τον αριστερό δρόμο της.

Τα προβλήματα θα λάβουν δε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, προϊόντος του χρόνου, καθώς θα πλησιάζουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τότε, μοραίως, κάθε πλευρά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και κυρίως ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet