Το «The Mall Athens», στο Μαρούσι, ο Ν.4495/17 και οι «διαφοροποιήσεις» στην Ενότητα
Ποιότητα Ζωής

Το «The Mall Athens», στο Μαρούσι, ο Ν.4495/17 και οι «διαφοροποιήσεις» στην Ενότητα

Είναι αλήθεια ότι η υπόθεση του εμπορικού και ψυχαγωγικού υπερ-κέντρου «The Mall Athens» απασχολεί για χρόνια το Μαρούσι και έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης ουκ ολίγες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ωστόσο, μια τελευταία εξέλιξη στο θέμα και συγκεκριμένα η ψήφιση του Ν.4495/17, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νομιμοποίησής του και μάλιστα, έναντι «ευτελούς» τιμήματος, όπως υποστηρίζουν αρκετές πλευρές, προκαλεί «διαφοροποιημένες» στάσεις στο εσωτερικό της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Και εξηγούμαστε:

Το πρωινό της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017 η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας βγάζει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ότι με το άρθρο 110 του Ν.4495/17 δίνει τη δυνατότητα να «τακτοποιηθεί το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το Mall στο Μαρούσι, έναντι ευτελούς τιμήματος».

Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Πέτρος Κούκουζας, δίνει στη δημοσιότητα ερώτημα που απέστειλε στις 8 Νοεμβρίου 2017 στον υπουργό και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σχετικά με το εάν το «The Mall Athens» εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις του επίμαχου νόμου.

Το «Ε», προσπαθώντας να διερευνήσει περαιτέρω τη διαφοροποίηση που αποκάλυπταν οι δύο κινήσεις, επικοινώνησε τόσο με τον επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρη Μαγιάκη, όσο και με τον δημοτικό σύμβουλο Π. Κούκουζα, θέτοντας και στους δύο ευθέως το ερώτημα εάν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. είχε ψηφίσει υπέρ της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη.

Ο κ. Μαγιάκης στο ερώτημά μας απάντησε ότι συγκλήθηκε η συντονιστική επιτροπή της παράταξης και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση της ανακοίνωσης. Όταν επιμείναμε στο ερώτημα, ο επικεφαλής της παράταξης επανέλαβε την προηγούμενη απάντηση.

Την ίδια απάντηση έδωσε και ο κ. Κούκουζας στην αρχή της συνομιλίας μας, αλλά στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι μειοψήφησε σε ό,τι αφορά την έκδοση της ανακοίνωσης, καθώς θεωρούσε ότι ο ίδιος δεν είναι σίγουρος ότι η περίπτωση του «Mall» υπάγεται στις σχετικές διατάξεις του νόμου και γι’ αυτό απηύθηνε το σχετικό ερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο. Πρόσθεσε δε, ότι η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι επιτρέπει την εκδήλωση διαφωνιών, αλλά και την κοινοποίησή τους, «με τρόπο που να μην έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις της παράταξης».

Πάντως, ο κ. Κούκουζας σημείωσε ότι σε περίπτωση που η απάντηση του υπουργείου είναι θετική σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα του εμπορικού κέντρου, «τον δρόμο τον ξέρουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για προσφυγές, αλλά και για δυναμικές κινητοποιήσεις. «Η υπόθεση του “Mall” είναι σημαντική για εμάς στο Μαρούσι, είναι αγώνας ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Προς αναμονή, λοιπόν, της απάντησης του υπουργείου και κυρίως των εξελίξεων με το εμπορικό υπερ-κέντρο του Αμαρουσίου, που μάλλον θα έχουν «αντίκτυπο» και στα εσωτερικά της παράταξης η οποία στηρίχθηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet