Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ερώτηση του Π. Κούκουζα στο ΥΠΕΚΑ για τον νόμο 4495/2017 και το «The Mall Athens»

0
601 Προβολές

Την περασμένη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, όπως μας ενημερώνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Πέτρος Κούκουζας, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη γενική γραμματέα του υπουργείου σχετικά με τον νόμο 4495/2017 και την περίπτωση του «The Mall Athens».

Ακολουθεί η ερώτηση του κ. Κούκουζα:

Προς:

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας: κ. Γ. Σταθάκη

Γενική Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κα Ειρήνη Κλαπατσέα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στο άρθρο 110 του πρόσφατου νόμου 4495 με τίτλο «ΕΛΕΓΧΟΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», αναφέρεται:

  1. Στην παράγραφο 1: «Στις ρυθμίσεις του παρόντος υπάγονται και κτίσματα που έχουν ανεγερθεί με άδεια που εκδόθηκε από την αρμόδια αρχή και μεταγενέστερα ακυρώθηκε για οποιοδήποτε λόγο, εκτός εάν η ανάκληση οφείλεται σε υποβολή αναληθών στοιχείων ή ανακριβείς αποτυπώσεις της υπάρχουσας κατάστασης κατά την έκδοσή της…».
  2. Στην παράγραφο 3α: «Η οικοδομική άδεια ή η αναθεώρηση αυτής είχε νόμιμο έρεισμα σε κανονιστικές διατάξεις, οι οποίες κρίθηκαν αντίθετες σε υπέρτερης ισχύος κανόνα δικαίου».

Λόγω της μεγάλης ανησυχίας και ευαισθησίας που διακατέχει μεγάλο ποσοστό των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης του Αμαρουσίου στο ζήτημα του «THE MALL ATHENS», που βασανίζει την πόλη μας τα τελευταία δεκατέσσερα (14) συναπτά έτη, αιτούμαι σαφούς απαντήσεως στα παρακάτω:

  • Εμπίπτει το «THE MALL ATHENS» στις ρυθμίσεις του νόμου 4495/2017;
  • Στην περίπτωση που η απάντησή σας είναι αρνητική, παρακαλώ για την τεκμηρίωσή της.

Μαρούσι 08.11.2017

Με τιμή

Πέτρος Κούκουζας

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up