Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Συντονισμός για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Κηφισιάς

0
174 Προβολές

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς με αντικείμενο «Σχεδιασμός δράσεις και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιόδου 2017-2018» πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Λιανού.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από το Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό, την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς και τον ΣΠΑΠ οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

  • Έλεγχο, συντήρηση και καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητας του Δήμου, του δικτύου όμβριων υδάτων αυτού, καθώς και λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.
  • Έλεγχο και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων του Δήμου με προτεραιότητα στα σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα.
  • Καταγραφή των ζωτικών σημείων που θα χρειαστούν έγκαιρη και συνεχή ενίσχυση με αναχώματα για την αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή.
  • Μέριμνα για την απομάκρυνση φερτών υλικών εντός του αστικού χώρου ώστε να μην προκληθούν εμφράξεις σε φρεάτια από ροή όμβριων υδάτων, καθώς και έλεγχος αυτών σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Έλεγχο ώστε να μην εγκαταλείπονται διάσπαρτα υλικά από δημόσια ή ιδιωτικά έργα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα βρόχινα νερά και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στις αποχετεύσεις.
  • Τα μηχανήματα του Δήμου να είναι κατάλληλα συντηρημένα και σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση ανάγκης να επέμβουν έγκαιρα.
  • Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Προσθήκη 3 του Παραρτήματος Α του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του ΓΕΕΘΑ (Φ.200/238496/Σ.1747/17-09-2013 έγγραφο του ΓΕΕΘΑ).

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up