Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στον Δήμο Κηφισιάς

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής».

Τα θέματα αυτά τα ανέπτυξαν με ένα πολύ άμεσο και κατανοητό τρόπο οι δύο προσκεκλημένοι ομιλητές, επιστημονικοί συνεργάτες της (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» κα Αλεξάνδρα Γεωργουλή, λογοπεδικός – ειδικός παιδαγωγός, και ο κος Μάνος Τσαλαμανιός, παιδοψυχίατρος, διευθυντής ΕΣΥ, Τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων – Εφήβων, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Οι δύο ομιλητές προσπάθησαν να μεταφέρουν στους συμμετέχοντες τόσο τις προκλήσεις όσο και το συναισθηματικό κλίμα το οποίο βιώνουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και στάθηκαν στον προστατευτικό ρόλο που μπορεί να έχει η οικογένεια στο να βοηθήσει τα παιδιά με αυτές τις δυσκολίες να διαχειριστούν τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους.

Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ και τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Επιστημονική υπεύθυνος του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς είναι η κα Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ερυθραίας «Βίλα Κώστα» (Λουκή Ακρίτα 4 – Ν. Ερυθραία).

Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στο e-mail :[email protected], εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet