Απάντηση Ενότητας στον Σπ. Σταθούλη για τον Προϋπολογισμό
Πολιτική

Απάντηση Ενότητας στον Σπ. Σταθούλη για τον Προϋπολογισμό

Σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρου Σταθούλη, σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου απαντά η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, κατηγορώντας την για «χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων», χωρίς «ουσιαστική» απάντηση στα όσα η ίδια καταγγέλλει.

Συκγεκριμένα αναφέρει:

Αντί για χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων σας έχουμε επανειλημμένα προτείνει την ανοιχτή και ισότιμη παρουσίαση των απόψεων όλων των παρατάξεων ενώπιον όλων των πολιτών και των φορέων που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του Προϋπολογισμού, πριν από την ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν το υλοποιείτε και περιορίζεστε σε έκδοση ανακοινώσεων, γιατί απλούστατα το μοντέλο της διοίκησής σας είναι δημαρχοκεντρικό, δεν προωθεί τη συμμετοχή και την άμεση δημοκρατία, απευθύνεται σε πελάτες και όχι σε ενεργούς πολίτες.

Παρά την τρισέλιδη απάντησή σας  δεν είπατε λέξη για ποιο λόγο συνεχώς τα τελευταία χρόνια αυξάνετε το χρηματικό υπόλοιπο που στο τέλος του 2018 θα φθάσει τα 31 εκατ., ενώ θα μπορούσατε να δαπανήσετε μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προς όφελος της πόλης.

Ούτε κουβέντα επίσης γιατί από το 2007 μέχρι το τέλος του 2016 επιβαρύνατε τους δημότες και εισπράξατε παράνομα από τα δημοτικά τέλη 66 εκατ. περισσότερα από όσα δαπανήσατε στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Και τέλος κάτι σημαντικό! Σταματήστε τις προβοκάτσιες. Δεν σας τιμά η διαστρέβλωση της αλήθειας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επικεφαλής της παράταξης μας Λ. Μαγιάκης από τον Ιούλιο του 2015 και μετά δεν έχει καμία σχέση με το κυβερνητικό κόμμα. Παραμένει συνεπής στο αντιμνημονιακό, αντι-καλλικρατικό πρόγραμμα της παράταξης και στην εντολή που δόθηκε από τον Μαρουσιώτικο λαό τον Μάιο του 2014.

Και αφήστε, επίσης, το «χιούμορ» περί προσχώρησής μας στις θέσεις του κ. Πατούλη. Οι θέσεις της παράταξής μας για απόδοση των χρεωστούμενων, των παρακρατούμενων φόρων, για οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια των Δήμων προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και να διατηρήσουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα τους έχουν διατυπωθεί από εμάς ήδη από το 2010. Από εκείνη την περίοδο, ή έστω λίγο αργότερα, και μέχρι σήμερα ο κ. Πατούλης αποδέχεται και υλοποιεί στην Αυτοδιοίκηση τις μνημονιακές πολιτικές σε αγαστή συνεργασία με τον Γερμανό τοποτηρητή της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας κ. Ιωακείμ Φούχτελ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet