Στα γραφεία της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Στα γραφεία της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στις Βρυξέλλες βρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στις 31 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή της Δήλωσης «Συμμαχία για τη Συνοχή» («Cohesion Alliance»), παρουσία Ελλήνων δημάρχων, περιφερειαρχών και του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Karl Heinz Lambertz.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συμβούλου, για μία συμφωνία η οποία αποσκοπεί στην αποστολή σαφούς μηνύματος στους θεσμικούς και πολιτικούς ιθύνοντες σχετικά με τη σημασία διασφάλισης μιας ισχυρής και αποτελεσματικής πολιτικής για τη συνοχή, για όλες τις Περιφέρειες μετά το 2020.

Μετά την τελετή υπογραφής της Δήλωσης «Συμμαχίας για τη Συνοχή» ακολούθησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ παρουσία του πρέσβη, μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. Α. Παπασταύρου και του προϊσταμένου Μονάδας –Ελλάδα/Κύπρος, Γ. Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής, S. Willibrordus, των ευρωβουλευτών Δ. Παπαδημούλη, Ν. Ανδρουλάκη και Μ. Κεφαλογιάννη, του επικεφαλής του Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα, της επικεφαλής του Γραφείου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, αρμόδιας για τη Μετανάστευση, Σ. Αστεριάδη, του εκπροσώπου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ Δ. Φατούρου και της εκπροσώπου του CEMR, A. Poth.

Η κα Πατούλη παραβρέθηκε, επίσης, στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΚΕΔΕ, ενώ στο πλαίσιο των επαφών της είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και του Κοινοβουλίου ζητήματα που σχετίζονται με την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη, αλλά και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης, παρακολούθησε τις εργασίες της 127ης Συνόδου Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet