Το «ραντεβού» του Γιώργου Πατούλη με το πολιτικό πεπρωμένο του…
Πρόσωπα

Το «ραντεβού» του Γιώργου Πατούλη με το πολιτικό πεπρωμένο του…

Ήταν όντως μια εντυπωσιακή μεγάλη συγκέντρωση αυτή του προέδρου του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, Γιώργου Πατούλη, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Είναι ίσως η πρώτη φορά που η έκφραση «δεν έπεφτε καρφίτσα» αποδίδει κατά κυριολεξία αυτό που συνέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου ουσιαστικά «επισημοποίησε» την κάθοδό του στον πρώτο Δήμο της χώρας ως υποψήφιος δήμαρχος, δίνοντας το «μήνυμα» ότι μπαίνει μπροστά, αγνοώντας τα «χρίσματα» και τους «χρησμούς» διαφόρων πλευρών.

Οι άνθρωποι που είναι κοντά στον κ. Πατούλη δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το μέγεθος της συγκέντρωσης της Δευτέρας, προεξοφλώντας ότι η νίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων είναι «σχεδόν εξασφαλισμένη». Εξάλλου, όπως επαναλαμβάνουν, δεν έχει υπάρξει εκλογική διαδικασία στην οποία να συμμετείχε ο Γ. Πατούλης που να μην την έχει κερδίσει. Και είναι αλήθεια ότι, μέχρι σήμερα, τα γεγονότα τους επιβεβαιώνουν.

Ωστόσο, δεν είναι όλα «ανέφελα» σε ό,τι αφορά στην επιλογή του προέδρου της ΚΕΔΕ να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στην ελληνική πρωτεύουσα. Κάποιοι ήδη του χρεώνουν ότι με την απόφασή του «εκβιάζει» τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, όπου -όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές- δεν βλέπουν όλοι με «καλό μάτι» την υποψηφιότητά του.

Εάν, με ή χωρίς κομματική στήριξη, ο Γ. Πατούλης κερδίσει τις εκλογές στον Δήμο Αθηναίων, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα στην πολιτική διαδρομή του, βάζοντας σημαντική υποθήκη για κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Εάν χάσει, τότε δεν θα είναι λίγοι όσοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την ήττα του, κάνοντας πράξη τη ρήση Μενάνδρου «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται».

Από την άλλη, η κάθοδός του στον Δήμο Αθηναίων ανοίγει έναν κύκλο «κινητικότητας» στο Μαρούσι σχετικά με την επόμενη μέρα, για την οποία έχουν αρχίσει να καταγράφονται, έστω και δειλά στην αρχή, οι πρώτες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος… Το πόσο αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις μέσα στην παράταξη του δημάρχου Αμαρουσίου και άρα την παραγωγή έργου στον Δήμο το εναπομείναν χρονικό διάστημα του σχεδόν 1,5 χρόνου μέχρι τις επικείμενες εκλογές είναι κάτι που μένει να φανεί.

Σε κάθε περίπτωση, «ο κύβος ερρίφθη» για τον Γιώργο Πατούλη που πλέον θα δώσει το «παρών» σε μια σκληρή «μάχη» που, εν πολλοίς, θα καθορίσει το πολιτικό πεπρωμένο του. Τέτοιες «μάχες» συνιστούν μεγάλη πρόκληση, αλλά και εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο.

Κάτι που είναι βέβαιο ότι γνωρίζει ο Γιώργος Πατούλης, ένας «μαχητής της ζωής», όπως απεκάλεσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ένας εκ των ομιλητών της μεγάλης συγκέντρωσης της Δευτέρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet