Νοσοκομείο Λάρισας: Αντιεξουσιαστές έφτασαν κοντά στον θάλαμο του Γιαγτζόγλου
Κοινωνία

Νοσοκομείο Λάρισας: Αντιεξουσιαστές έφτασαν κοντά στον θάλαμο του Γιαγτζόγλου

Ομάδα αντιεξουσιαστών φέρεται να έφτασε έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Το περιστατικό συνέβη περί τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ έγινε γνωστό από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Σήμερα ομάδα 20 συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποίησε παρέμβαση στο Π.Ν. Λάρισας. Παρόλο που ο χώρος του νοσοκομείου φυλασσόταν από μεγάλη αστυνομική δύναμη (σχεδόν όλη η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας), καθιστώντας μη προσβάσιμο τον χώρο σε αλληλέγγυους/αλληλέγγυες, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι κάτω από το δωμάτιο-κελί του συντρόφου απεργού πείνας και δίψας Ντ. Γιαγτζόγλου. Φωνάξαμε συνθήματα και ήρθαμε σε επαφή με τον έγκλειστο σύντροφο, δίνοντάς του δύναμη για τη συνέχεια του αγώνα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Εάν η πληροφορίες ισχύει (σ.σ.: που είναι και το πλέον πιθανό), τότε εύλογα γεννούνται ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας του 29χρονου που κατηγορείται για το «τρομοδέμα» στον Λουκά Παπαδήμο.

Ραγκούσης – Κακαρνιάς: Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας και 4 απεργίας δίψας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία του κρατουμένου.

Οι Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς αναφέρουν ότι από την Τετάρτη ο Κ. Γιαγτζόγλου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη», λόγω της καθυστέρησης σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Οι αναρχικοί απειλούν: Αν πάθει κάτι ο Γιαγτζόγλου θα χυθεί αίμα

Εν τω μεταξύ, νέες απειλές εκτοξεύουν οι αναρχικοί, σε προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Οι αναρχικοί, αφού αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ το βράδυ της Τετάρτης στα ΜΑΤ, δηλώνουν «πολλοί και οργισμένοι», ενώ απειλούν ότι «αν πεθάνει ο Ντίνος (Γιαγτζόγλου), θα χυθεί αίμα».

Η ανάρτηση των αναρχικών:

Χτες το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στην περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο κύμα αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους, αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου.

 Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά…

Αναρχικοί/ες

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης ομάδα νεαρών, που είχε ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ έγιναν τουλάχιστον δύο προσαγωγές υπόπτων. Επίσης, ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές στον εξωτερικό χώρο γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή και συγκεκριμένα στην οδό Συβρισσαρίου (στον ίδιο δρόμο με το Α.Τ. Καισαριανής).

Οι αντιεξουσιαστές το βράδυ της Τρίτης έσπασαν τζαμαρίες σε μαγαζιά στην Ερμού, ενώ πραγματοποίησαν καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και στην εφημερίδα «Αυγή».

Αίτημα των αντιεξουσιαστών είναι η επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Λουκά Παπαδήμο και πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας.

«Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις»: Εμείς ρίξαμε τη χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής

Η οργάνωση «Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις», με προκήρυξή της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ρίψη χειροβομβίδας κοντά στο Α.Τ. Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Η δράση μας δεν ήταν συμβολική. Στόχευε στο να χτυπήσει την καρδιά του κατασταλτικού μηχανισμού και να θρυμματίσει το επίπλαστο πέπλο της ασφάλειάς του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου. Ο ίδιος εξηγεί ότι πρόκειται για ενέργεια στήριξης του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου και απειλεί ότι «το κράτος καλά θα κάνει από εδώ και πέρα να γνωρίζει πως όποτε απλώνει χέρι σε έγκλειστο αναρχικό κρατούμενο, τότε ένα δικό μας χέρι θα απλώνεται για να καταστρέψει τους ναούς της κυριαρχίας και να μετατοπίσει τον φόβο στο στρατόπεδο των εξουσιαστών».

Αναλυτικά το κείμενο της προκήρυξης:

Αναλαμβάνουμε την επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/2 ως μία άμεση και πρώτη απάντηση στην πρωτοφανή και βίαιη απαγωγή του συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές τις Λάρισας, ενώ βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας (από 21/2), με στόχο να του κάμψουν το ηθικό. Αυτή η προσπάθεια του κράτους έπεσε στο κενό, αφού ο σύντροφος κλιμάκωσε με απεργία δίψας την Κυριακή 25/2.

Η επίθεσή μας ήρθε να προστεθεί και να κλιμακώσει ένα σύνολο πολύμορφων επιθετικών ενεργειών σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του απεργού και να συνδέσει την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού (Σάββατο 24/2) με την άμεση αναρχική επίθεση εκτός των τειχών. Το κράτος καλά θα κάνει από εδώ και πέρα να γνωρίζει πως όποτε απλώνει χέρι σε έγκλειστο αναρχικό κρατούμενο, τότε ένα δικό μας χέρι θα απλώνεται για να καταστρέψει τους ναούς της κυριαρχίας και να μετατοπίσει το φόβο στο στρατόπεδο των εξουσιαστών.

Η δράση μας δεν ήταν συμβολική. Στόχευε στο να χτυπήσει την καρδιά του κατασταλτικού μηχανισμού και να θρυμματίσει το επίπλαστο πέπλο της ασφάλειάς του. Η άμεση αναρχική δράση επιτίθεται σε κάθε δομή εξουσίας και σε ό,τι προσπαθεί να την περιορίσει. Όσο και να φυλάτε στόχους επιθέσεων, όσο και να φυλάτε τα ίδια τα τμήματά σας, εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να τα καταστρέψουμε.

Στις δράσεις μας υπάρχει μία όμορφη αντίφαση. Όσο παλεύουμε για να ζήσουμε ελεύθεροι, τόσο ρισκάρουμε την ίδια μας την ελευθερία. Δεν αναζητάμε συμβιβασμούς και μακρύτερες αλυσίδες, αλλά τη μετωπική σύγκρουση με την εξουσία. Μέσα από τις επιθέσεις μας απελευθερώνουμε στιγμές. Διεκδικούμε και κερδίζουμε δευτερόλεπτα ελευθερίας, εκεί που ο χρόνος σας παγώνει και ξεκινάει ο δικός μας. Εκεί που η ασφάλειά σας πέφτει και βυθίζεστε στον φόβο.

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Υ.Γ. : Η προσπάθεια φίμωσης της επίθεσης έγινε μόνο και μόνο για να αποκρύψει την πράξη επαναστατικής αλληλεγγύης στον σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Αυτό μας πεισμώνει περισσότερο και θα πολλαπλασιάσει την οργής μας στις επόμενες επιθέσεις. Όσο για τα κοράκια των καθεστωτικών ρουφιάνων, που τολμούν να υποβαθμίσουν μία επαναστατική πράξη, να είναι σίγουροι ότι θα λάβουν τις συνέπειες που τους αναλογούν.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet