Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κ. Τσιαμπάς: Περιορισμένες οι δυνατότητες αστυνόμευσης στην πόλη

0
154 Προβολές

Παρέμβαση σχετικά με τη σύσκεψη για θέματα ασφάλειας των πολιτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής κάνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος της πόλης Κώστας Τσιαμπάς.

Ο κ. Τσιαμπάς, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, τονίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη είναι επανδρωμένες περίπου στο 50% με ελάχιστα εύχρηστα και αξιόμαχα μηχανοκίνητα μέσα και ότι «οι δυνατότητες αστυνόμευσης και καταστολής της παρανομίας και της παραβατικότητας είναι περιορισμένες».

Στην παρέμβασή του ο ανεξάρτητος δημοτικός δημοτικός σύμβουλος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για την προσφορά του στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του κ. δημάρχου στο γραφείο του, σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια στην πόλη μας.

Συμμετείχαν οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών διοικητών στατιστικά στην πόλη μας διαπράττονται, περίπου 22 διαρρήξεις τον μήνα και σποραδικές μικροληστείες. 

Επιβεβαιώθηκε ότι και στην πόλη μας οι αστυνομικές δυνάμεις:

α. Είναι επανδρωμένες περίπου στο 50% και διαθέτουν πολύ συχνά προσωπικό για ενίσχυση επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές.

β. Διαθέτουν αριθμητικά τα απαραίτητα μηχανοκίνητα μέσα, αλλά εύχρηστα και αξιόμαχα είναι ελάχιστα. Σε συνδυασμό με το μειωμένο προσωπικό περιορίζονται οι δυνατότητες αστυνόμευσης και καταστολής της παρανομίας και της παραβατικότητας.

γ. Με την υπάρχουσα επάνδρωση, σε προσωπικό και μέσα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και αστυνόμευσης της πλατείας Αγίου Ιωάννου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των κατοίκων αυξάνονται. 

Έκπληξη ήταν η αποκάλυψη ότι, ο πολυδιαφημισμένος από την κυβέρνηση και τον κ. δήμαρχο, θεσμός του αστυνόμου της γειτονιάς υπολειτουργεί, υπάρχοντας πρακτικά μόνο στα χαρτιά, εξυπηρετώντας προφανώς αποκλειστικά επικοινωνιακούς σκοπούς.

Η αποστολή της Αστυνομίας είναι η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και της παραβατικότητας, η εξασφάλιση και τήρηση της τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί με το υπάρχον προσωπικό και μέσα.

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για την προσφορά του στην τοπική μας και όχι μόνο κοινωνία, για το αίσθημα αυταπάρνησης που δείχνει, αλλά και την καθημερινή του προσφορά υπερβάλλοντας εαυτόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι σημαντικό μέρος του μισθού του έχει περικοπεί,  προσπαθώντας ταυτόχρονα, με ίδια μέσα και δυνάμεις, να συντηρεί υλικά και οχήματα για να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up