Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας των πολιτών πραγματοποιήθηκε στην Αγ. Παρασκευή

0
79 Προβολές

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής διεξήχθη την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στο δημαρχείο της πόλης με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και συμμετοχή των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Αναστ. Μαργέτη, και του Τμήματος Ασφαλείας, Αλέξ. Μπαβέλη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη αφορούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου, τη σημερινή εικόνα της παραβατικότητας στην Αγία Παρασκευή, με βάση την ενημέρωση και τα στοιχεία των αστυνομικών Αρχών, τρόπους για τη βελτίωση της προστασίας των πολιτών, όπως και την επιδίωξη ενίσχυσης του κοινού αισθήματος ασφαλείας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τον κοινωνικό  ρόλο των έξι αστυνομικών της Γειτονιάς, την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων, όπως αυτές που έχουν γίνει στα ΚΑΠΗ της πόλης, για τους τρόπους αποφυγής  κλοπής ή απάτης, όπως και για τη βελτίωση της συνεργασίας Δήμου και αστυνομικώνΑρχών.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών Αρχών της πόλης διαβεβαίωσαν ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό (προσωπικό που, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο) και τις ακόμη μεγαλύτερες σε μέσα, καταβάλλεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία της περιοχής που διατηρούνται σε καλά επίπεδα (τα στατιστικά κλοπών και διαρρήξεων παραμένουν σταθερά την τελευταία πενταετία), ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται στο σπίτι για θέματα βεβαιώσεων, ταυτοπροσωπειών, κ.λπ., πολίτες ανήμποροι να μετακινηθούν (τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, περισσότερα από 1.800 αιτήματα πολιτών) και επιπλέον γίνονται ενημερώσεις και διαλέξεις  σε σχολεία και ΚΑΠΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, Γερ. Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Σωτ. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Αλ. Μουστόγιαννης και Κ. Τσιαμπάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up