Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο Γ. Καραμέρος σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στην Κηφισιά

0
275 Προβολές

«Η ουσιαστική συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας», είναι το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, που, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, «πρέπει να συνοδεύει όχι μια ημέρα, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία». Με τον τρόπο αυτό συνοψίζεται η ομιλία του, ως προσκεκλημένος, στην εκδήλωση – αφιέρωμα του Δήμου Κηφισιάς για την Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στην Κηφισιά, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Θωμάκου.

Ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην ουσία της ημέρας επισημαίνοντας: «Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εργάτριες στις βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη που πριν από 156 χρόνια έσπασαν τον φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν. Καλύτερα μεροκάματα, λιγότερες ώρες και πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».

Σήμερα, όπως τόνισε ο ίδιος, «ο ρόλος της γυναίκας ως παρουσία, έχει μεν αναβαθμιστεί, με τα προβλήματα όμως να παραμένουν». Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Σχεδόν παντού οι γυναίκες παραμένουν ο στόχος ενός συγκαλυμμένου, αλλά πολλές φορές βίαιου σεξισμού. Εξαιρετικά υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, σημαντικά μικρότερες αποδοχές των εργαζόμενων γυναικών, αλλά και άνισοι όροι στην παραγωγική διαδικασία, αποτελούν ακόμη ορατές και χειροπιαστές αποδείξεις μιας παθογένειας. Για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους είναι μέρα σκέψης και δράσης γιατί δεν είναι ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους! Οι γυναίκες πρέπει να οικοδομήσουν αυτή την αντίληψη. Ας μην ξεχνάμε ότι ως μητέρες είναι οι πρώτοι φορείς μηνυμάτων κουλτούρας και νοοτροπίας, άρα από τις γυναίκες πρέπει να ξεκινήσει κάθε αλλαγή».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up