Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Λυκόβρυση και την Πεύκη
Κοινωνία

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Λυκόβρυση και την Πεύκη

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή δημοτών γιορτάστηκε η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή και το Σάββατο 23/3 και 24/3, με τον σημαιοστολισμό της πόλης και τις εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία. Την ημέρα της εθνικής επετείου αρχικώς έλαβε χώρα η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, στη Λυκόβρυση, η επιμνημόσυνη δέηση, ο πανηγυρικός λόγος, η κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της  Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης και η παρέλαση επί της οδού Αγίας Βαρβάρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα, στην Πεύκη, η επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου, ο πανηγυρικός λόγος και η κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της  Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης. Μετά την παρέλαση επί της Λεωφόρου Ειρήνης, ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, στις οποίες συμμετείχαν το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΤΑΛΩΣ».

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου:

«Γιορτάσαμε με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου και στις δύο Κοινότητες του Δήμου μας. Η 25η ήταν η Επανάσταση ενός ολοκλήρου Έθνους κατά του τουρκικού ζυγού. Ήταν η δύναμη της ενότητας της ομοψυχίας, των κοινών ιδανικών για ένα Έθνος ελεύθερο, με πίστη στην πατρίδα μας και στην ορθοδοξία. Η ιστορική μνήμη από το ένδοξο παρελθόν μάς κρατά ζωντανούς, πάντα με ελπίδα και αισιοδοξία, έτσι ώστε να κοιτάμε μπροστά ως έθνος, ως Έλληνες, με ψυχή ζώσα! Ώστε να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τις δυσκολίες. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet