Ομιλία «Διατροφή και άγχος» στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ψυχικού
Κοινωνία

Ομιλία «Διατροφή και άγχος» στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ψυχικού

Ομιλία με θέμα «Διατροφή και άγχος» θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στις 18:30 στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό).

Θα συζητηθεί κατά πόσον οι καλές ή κακές διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την ενεργητικότητά μας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται: «Το στρες είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, με πολλές επιπλοκές για την υγεία μας. Οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή του άγχους, σωματική ή συναισθηματική, το σώμα αντιδρά με την παραγωγή αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί έναν καταιγισμό άλλων ορμονικών και νευρικών αντιδράσεων, οι οποίες εμφανίζονται σε όλο το σώμα.

»Η διατροφή παιζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του στρες και το διαιτολόγιο μας μπορεί να ενισχύσει την παρουσία των “καλών” ορμονών στον οργανισμό μας, παρέχοντας μας συνάμα μια καλή θρέψη».

Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Πώς η διατροφή μας μπορεί να μας βοηθήσει σε περιόδους άγχους;
  • Ποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και ποιες τροφές δύνανται να μας βοηθήσουν;

Ομιλήτρια, η κ. Αστερία Σταματάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, συγγραφέας βιβλίων διατροφής και επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής & στο ΟΚΑΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet