Πώς «είδε» η ΔΑΣ Αμαρουσίου την πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ. του ΣΕΔΑ με τη διοίκηση
Κοινωνία

Πώς «είδε» η ΔΑΣ Αμαρουσίου την πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ. του ΣΕΔΑ με τη διοίκηση

Συνάντηση με τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Σπύρο Σταθούλη και τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Διδασκάλου, μετά από πρόσκληση τους, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως ενημερώνει η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Δήμου Αμαρουσίου, τέθηκε σχεδόν το σύνολο των θεμάτων «που ταλανίζουν στην κυριολεξία τους συνάδελφους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα:

  1. Όσον αφορά στα χρήματα για το γάλα, η διοίκηση του Δήμου δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Απριλίου.
  2. Για τις υπερωρίες (νυχτερινά και εξαιρέσιμα) δεν αλλάζει κάτι. Η διοίκηση του Δήμου προσπάθησε «να πετάξει το μπαλάκι» στη γραφειοκρατία και στη μη συνεννόηση ανάμεσα στους εργαζόμενους, τη διεύθυνση Καθαριότητας και το γραφείο Προσωπικού. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου δήλωσε ότι έχουν γίνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.
  3. Για τα δικαστήρια, όσον αφορά στο 13ο και 14ο μισθό, η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε έφεση για όσες υποθέσεις κερδηθούν.

Επίσης στη συζήτηση μπήκε η κατάρτιση του νέου ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας). Η διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα ο γεν. γραμματέας, όπως αναφέρει η ΔΑΣ, «προσπάθησε να μας πείσει ότι οι συνάδελφοί μας διοικητικοί είναι ανίκανοι και ότι δεν είναι σε θέση να καταρτίσουν έναν Οργανισμό και ότι αναγκάζονται να αναθέτουν ακόμα και τις μελέτες. Αντί να αναλάβει την ευθύνη της  για τις πολιτικές που ακολούθησε, προσπαθεί να μας πείσει ότι αναγκάστηκε, γιατί το προσωπικό δεν μπορεί».

«Το παράδειγμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι χαρακτηριστικό, όπου η υπηρεσία και η λειτουργία της ανήκει στην τεχνική υπηρεσία και οι οδηγοί στην καθαριότητα. Αυτό δεν ήταν δική της επιλογή;» ρωτούν οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν:

«Η διοίκηση του  Δήμου γνωρίζει πολύ καλά ότι η κατάρτιση ενός Οργανισμού είναι και πολιτικό θέμα, αφού διευκρινίζει πώς θέλει τον Δήμο για τα επόμενα χρόνια. Διευκρινίσαμε ότι δεν θα μπούμε σε διάλογο με εταιρείες και εργολάβους. Και επίσης δεν θα δεχτούμε καμιά συγχώνευση, είτε διευθύνσεων είτε τμημάτων, όπως και καμιά περικοπή θέσεως».

Όσον αφορά στο κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων, από τη μεριά της ΔΑΣ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει εργολάβος σε καμιά υπηρεσία. Μάλιστα, ανέφερε το κομμάτι των παιδικών σταθμών, όπου η διοίκηση «με πλάγιο τρόπο προσπαθεί να προχωρήσει σε ενοικίαση εργαζομένων μέσα από “δουλεμπορικό” γραφείο», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα είναι σοβαρό και το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο. Αντί η διοίκηση να απαιτήσει μόνιμο προσωπικό, προσφεύγει σε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας». 

Όπως υποστηρίζει η ΔΑΣ, η διοίκηση του Δήμου, για ακόμα μια φορά, ξεκαθάρισε ότι στην πρόθεσή της είναι «να υλοποιήσει το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντα με το πρόσημο της νομιμότητας. Στόχος της να τσακίσει ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι. Το “αναπτυξιακό περιβάλλον” που θέλουν να προβάλουν είναι στην απέναντι μεριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών. Ο μόνος τους καημός είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου “εσιώπησε”, με εξαίρεση το κομμάτι των υπερωριών. Οι συνάδελφοι δεν είπαν τίποτα για όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το κομμάτι του Οργανισμού, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, μας αφορά όλους. Και εδώ θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για τον ρόλο τους.

»Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα Σωματείο – “όπλο” των εργαζομένων και όχι για ένα ακόμα γραφειοκρατικό παραμάγαζο της διοίκησης του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet