Μητσοτάκης για εγκληματικότητα: Το ποτήρι ξεχείλισε
Κοινωνία

Μητσοτάκης για εγκληματικότητα: Το ποτήρι ξεχείλισε

Την πολιτική διάσταση της έξαρσης -κατά τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία- της εγκληματικότητας, προσπάθησε να τονίσει με δήλωσή του επ’ αφορμή της συμπλοκής ληστών με επιχειρηματία, τoν οποίoν τραυμάτισαν σοβαρά στο σπίτι του στην Κηφισιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί υπεύθυνους για το γεγονός ότι «η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη» τον «νόμο Παρασκευόπουλου», την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές, αλλά και «την απαράδεκτη ανοχή στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες…».

Στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:

«Τα τελευταία κρούσματα εγκλημάτων, με συνανθρώπους μας να χαροπαλεύουν και σπίτια να λεηλατούνται, επιβεβαιώνουν αυτό που η Ν.Δ. επισημαίνει από καιρό.

»Ότι η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη. Θυμίζω το νόμο Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες. Την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας. Τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές. Την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια.

»H ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας. Αυτές ακριβώς τις προτεραιότητες δεσμεύομαι ότι θα κάνει σύντομα πράξη η Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet