Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Συνάντηση Ελληνικού Οικοσυστήματος Ψηφιακής Υγείας

0
85 Προβολές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, συνάντηση επανενεργοποίησης του Ελληνικού Οικοσυστήματος Ψηφιακής Υγείας επ΄ ευκαιρία της ένταξης του ΙΕΕ ως μέλους της ECHAlliance (European Connected Health Alliance) στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Στη συνάντηση ήταν προσκεκλημένος ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη, έκανε όμως την ακόλουθη δήλωση: «Η ηλεκτρονική τεχνολογία στην εποχή μας εξελίσσεται ταχύτατα. Εφαρμογές που σήμερα διευκολύνουν την ζωή μας, πριν λίγα μόλις χρόνια ήταν αδιανόητες. Ένας μεγάλος τομέας που η ηλεκτρονική τεχνολογία εξελίσσεται και συνεισφέρει, είναι η Υγεία. Ένας ολόκληρος κλάδος έχει αναπτυχθεί γύρω από τις εφαρμογές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Υγεία, την προαγωγή της, την πρόληψη, την θεραπεία. Τα κράτη μέλη στην Ευρώπη υφίστανται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να εξασφαλίσουν ότι τα εθνικά συστήματα υγείας θα ανταποκριθούν στη ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και άμεσης πρόσβασης, παρά τους μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης ή τη μείωση των προϋπολογισμών για την υγεία. Ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μπορώ να δω την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα στην εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών όχι μόνο στην θεραπεία, αλλά κυρίως στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την εκπαίδευση του πληθυσμού, την εξ αποστάσεως μάθηση, την ποιότητα ζωής και την κοινωνική φροντίδα. Πιστεύω δε, ότι όπως προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Τουρισμό Υγείας ως Πυλώνα Ανάπτυξης για την Χώρα μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και όλες τις δυνατότητες που μας δίνει αυτός ο κλάδος της Ιατρικής για την ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση και ανάπτυξη του κλάδου αυτού».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν ενότητες με θέμα τον ρόλο και το μέλλον των οικοσυστημάτων ψηφιακής υγείας στην Ευρώπη και διεθνώς, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας στη χώρα μας, καθώς συζητήθηκαν και οι προοπτικές και δυνατότητες του Ελληνικού Οικοσυστήματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις εκπροσώπων επιστημονικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων, όπως αυτή της κ. Ν. Παπαθανασοπούλου, συντονίστριας Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Προέδρου Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ για τα Εθνικά Δίκτυα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up