Πατούλη και Σκαμάκης απαιτούν να έρθει το θέμα της επιχείρησης καφέ στη Λυκόβρυση στο Δ.Σ.
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πατούλη και Σκαμάκης απαιτούν να έρθει το θέμα της επιχείρησης καφέ στη Λυκόβρυση στο Δ.Σ.

Όπως είχε προαναγγείλει μετά τη συνάντησή της με κατοίκους της περιοχής της Λυκόβρυσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη λειτουργία επιχείρησης επεξεργασίας καφέ, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη προχώρησε, μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο σύμβουλο Χρήστο Σκαμάκη, στην κατάθεση ερώτησης προς τη δημοτική Αρχή, αλλά και στην πρόταση για την άμεση συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι δύο σύμβουλοι αναφέρονται τα εξής:

«Όχι άλλη ολιγωρία για την επιχείρηση επεξεργασίας καφέ που επιβαρύνει τους Λυκοβρυσιώτες»

Προ των ευθυνών της θέτουν τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Σκαμάκης και Μαρίνα Πατούλη για το φλέγον ζήτημα που ταλανίζει εδώ και μήνες τους Λυκοβρυσιώτες και αφορά στη λειτουργία επιχείρησης επεξεργασίας καφέ στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, με ερώτηση-πρόταση που κατέθεσαν σήμερα (Πέμπτη 19/4/2018) προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Ποριώτου, με κοινοποίηση στον δήμαρχο Τ. Μαυρίδη και τους δημοτικούς συμβούλους, ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τη δημοτική Αρχή για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και τη γενικότερη όχληση και τις οσμές που προκαλούνται από τη λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης, καθώς και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχουν αυτά στην υγεία των κατοίκων.

Επίσης, ζητούν από τη διοίκηση να δεσμευτεί ότι θα εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της σχετικής επιστολής των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

«Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στη Λυκόβρυση ανοιχτή συζήτηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από τη λειτουργία επιχείρησης επεξεργασίας καφέ. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι κατά τη λειτουργία της εταιρείας εκλύονται στην ατμόσφαιρα μικροσωματίδια, αλλά και διαχέονται εντονότατες οσμές καβουρδισμένου καφέ, που προκαλούν έντονες παρενέργειες σε αυτούς (π.χ. πονοκέφαλοι, τάσεις προς έμετο και αλλεργίες), θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών τους και των ίδιων.

Για το θέμα έχει υπάρξει έγγραφη ενημέρωση του Δήμου εκ μέρους των κατοίκων, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο Τοπικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης στις 16 Ιανουαρίου 2018. Ωστόσο, όπως μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμιά ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς της δημοτικής Αρχής.

Θα θέλαμε:

1) Να μας πείτε τι μέτρα έχετε λάβει ως δημοτική Αρχή προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής από τη λειτουργία της προαναφερόμενης επιχείρησης;

2) Να δεσμευτείτε ότι θα φέρετε το θέμα σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσία κατοίκων, φορέων και επιστημόνων του χώρου θα εξετασθεί διεξοδικά το πρόβλημα και θα ληφθούν αποφάσεις για την οριστική αντιμετώπισή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet