Μια παραδοχή και μια άρνηση απάντησης του δημάρχου Πεντέλης στον Αντ. Φειδοπιάστη
Ποιότητα Ζωής

Μια παραδοχή και μια άρνηση απάντησης του δημάρχου Πεντέλης στον Αντ. Φειδοπιάστη

Μια παραδοχή και μια άρνηση απάντησης εισέπραξε από πλευράς δημάρχου Πεντέλης ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, στα προ ημερησίας ερωτήματα που έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, την Τρίτη 24 Απριλίου 2018.

Το πρώτο ερώτημα αφορούσε στο θέμα της επικίνδυνης αυτοσχέδιας χωματερής που έχει δημιουργηθεί στις δημοτικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, την οποία αποκάλυψε το στέλεχος του συνδυασμού Γιάννης Ζούνης και ανέδειξε το «Ε».

Ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παραδέχθηκε την ύπαρξή της, αποδίδοντάς την ωστόσο αποκλειστικό στα κλαδιά που μαζεύονται από τα διάφορα κλαδέματα και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως να έρθει το ειδικό μηχάνημα του ΕΔΣΝΑ που τα κόβει και τα θρυμματίζει. Μάλιστα, είπε ότι προωθεί απευθείας ανάθεση ώστε η διαδικασία να γίνεται ταχύτερα και δεσμεύτηκε ότι το προσεχές δεκαπενθήμερο τα κλαδιά θα έχουν απομακρυνθεί. Ωστόσο, δεν ανέφερε τίποτε για τα υπόλοιπα υλικά (π.χ. στρώματα, μπαούλα κ.ά.) που βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο, όπως φαίνεται στο video του κ. Ζούνη, που αναρτήσαμε στον ιστότοπό μας.

Δείτε το βίντεο με την απάντηση του δημάρχου:

Το δεύτερο ερώτημα του κ. Φειδοπιάστη αφορούσε στο θέμα που είχε απασχολήσει το Σώμα στη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2016, οπότε η διοίκηση εισηγήθηκε την τροποποίηση σχεδίου σε Ο.Τ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στο κάτω άκρο της οδού Στεφανίας, για να χαρακτηρισθεί και να προορισθεί για ανέγερση του Παιδικού Σταθμού της Νέας Πεντέλης.

Τότε, ο κ. Φειδοπιάστης είχε ρωτήσει τον δήμαρχο γιατί  δεν προχώρησε η δημοτική Αρχή την επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή της οδού 25ης Μαρτίου της Νέας Πεντέλης, που είναι ο θεσμοθετημένος  χώρος για ανέγερση του Παιδικού Σταθμού, γλιτώνοντας χρήματα τα οποία θα δαπανούνταν για τη σύνταξη μιας νέας μελέτης. Ο κ. Στεργίου είχε χαρακτηρίσει τότε τον κ. Φειδοπιάστη «αδιάβαστο», υποστηρίζοντας ότι ο χώρος, στον οποίο είχε αναφερθεί ο τελευταίος, προβλέπεται για ανέγερση Νηπιαγωγείου και όχι Παιδικού Σταθμού.

Έκτοτε μεσολάβησε παρέμβαση του πρώην δημάρχου Ν. Πεντέλης Κώστα Κοσοβίτσα στην οποία, μεταξύ άλλων, τονιζόταν ότι έχει προβλεφθεί χώρος στη Ν. Πεντέλη για ανέγερση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού και μάλιστα επισύναψε απόσπασμα της εν λόγω περιοχής του ΓΠΣ, μαζί με το σχετικό υπόμνημα από το ΦΕΚ. Ακριβώς σε αυτή την αναφορά βάσισε το ερώτημά του προς τον κ. Στεργίου ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, ζητώντας επιτακτικά μια απάντηση από τον δήμαρχο, η οποία ωστόσο ουδέποτε ήρθε, αφού ο κ. Στεργίου περιορίστηκε σε ένα «δεν απαντώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet