Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Σικάγο βράβευσε τον Γιώργο Πατούλη
Αυτοδιοίκηση

Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Σικάγο βράβευσε τον Γιώργο Πατούλη

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, βραβεύθηκε χθες το βράδυ από την από την Ομοσπονδία των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Σικάγο Ηνωμένων Πολιτειών, ως ένδειξη αναγνώρισης τόσο για το ανθρωπιστικό και κοινωνικό του έργο στα χρόνια της κρίσης, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη διεθνή εξωστρέφεια της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας για τη βράβευση και επισήμανε ότι η συγκίνηση και η περηφάνια είναι διπλή όταν η αναγνώριση έρχεται από την Ελληνική ομογένεια όπου, όπως ανέφερε, η «καρδιά» της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά.

«Μεγάλη μου τιμή η αναγνώριση, η πρόσκληση και η βράβευση από την Ομοσπονδία των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Σικάγο Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες για την Ελλάδα, ενωμένος ο Ελληνισμός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί με την ομογένεια, θα μπορέσουμε να βγούμε ως χώρα από την οικονομική κρίση».

«Είναι χρέος της ελληνικής Πολιτείας να μην αποξενώνει την ομογένεια. Είναι χρέος όλων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού προς όφελος του έθνους. Δεν μας αξίζει να είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να θεσμοθετήσει το δικαίωμα ψήφου των ομογενών».

Ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Ιλινόις, Κ. Χανιωτάκη, για το έργο του και την προσφορά του στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία επιφανών πολιτικών προσωπικοτήτων ελληνοαμερικανικής καταγωγής, όπως η υπουργός Οικονομικών Ιλινόις, Μαρία Παππά, ο βουλευτής από την περιφέρεια του Μέριλαντ Γιάννης Σαρμπάνης, η Ελληνίδα  Πρόξενος Πολυξένη Πετροπούλου, ο γραμματέας Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων, Γ. Σιγκιολτζάκης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος μητροπολίτη Ναθαναήλ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών της ομογένειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet