16 Δήμοι της Αττικής στο πρόγραμμα «WiFi for Europe» με την υποστήριξη της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

16 Δήμοι της Αττικής στο πρόγραμμα «WiFi for Europe» με την υποστήριξη της ΠΕΔΑ

Την προώθηση ένταξης 16 Δήμων της Αττικής στο πρόγραμμα «WiFi for Europe» (WiFi 4eu) μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν δίκτυα WiFi σε πολυσύχναστους χώρους, όπως, πλατείες, πάρκα, δημόσια κτήρια, κ.α., με δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο, ανέλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ήδη, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΕΔΑ, των 16 Δήμων και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΝΠΙΔ με υψηλή επιστημονική συγκρότηση, εποπτευόμενο από το υπουργείο Παιδείας) υπεγράφη και δρομολογήθηκε η διαδικασία σύνταξης των μελετών, βάσει των οποίων θα διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο χωριστά.

Αναφερόμενος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των 16 δημάρχων στη σκοπιμότητα και τις προκύπτουσες ωφέλειες ένταξης των 16 Δήμων της Αττικής στο  πρόγραμμα «WiFi for Europe» το οποίο, εξελίσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την «Κοινωνία του Gigabit 2015», τόνισε, ότι, «ζούμε στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και έχουμε υποχρέωση να αξιοποιούμε κάθε επόμενο βήμα της προς όφελος των συνδημοτών μας. Οι 16 Δήμοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΠΕΔΑ στερούνται του εξειδικευμένου προσωπικού ή οι υπηρεσίες τους είναι υποστελεχωμένες και χαιρόμαστε γιατί ως συλλογικός φορέας εκπροσώπησης τους, μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός τόσο, σημαντικού έργου».

Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με την επισήμανση ότι, «το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το οποίο ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας, είναι ένας αξιόπιστος δημόσιος ερευνητικός φορέας και ευελπιστούμε να ανταποκριθεί με επάρκεια στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου».

Από πλευράς του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, μίλησε ο διευθυντής του, κ. Δημήτρης Τζοβάρας ο οποίος και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων και επισημάνσεων των 16 δημάρχων.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στη διεκδίκηση ένταξης τους στο Πρόγραμμα, είναι:

Δήμος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Περάματος, Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Αίγινας, Δήμος Σπετσών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet