Παρέμβαση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το ν/σ «Κλεισθένης Ι»
Περιφέρεια Αττικής

Παρέμβαση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το ν/σ «Κλεισθένης Ι»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Αδαμόπουλος, της παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, έκανε παρέμβαση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδο «Κλεισθένης Ι».

Ο κ. Αδαμόπουλος, αφού ανέδειξε τους στόχους και τις επιδιώξεις του νέου νομοσχεδίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Με το νέο νομοσχέδιο οι ΟΤΑ μπαίνουν ακόμη πιο σφιχτά στη μέγγενη του αστικού κράτους και της πολιτικής του. Ο “Κλεισθένης”, όπως και πριν ο “Καλλικράτης” και νωρίτερα ο “Καποδίστριας” δεν εκφράζουν ένα διαφορετικό μοντέλο δημοκρατικής λειτουργίας και αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών. Οι δήμοι μετατρέπονται πλήρως σε μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους/διαχειριστικό μηχανισμό/ εταιρεία διαχείρισης – ιδιωτικοποίησης.

»Η κατάκτηση της πραγματικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται στη θεσμοθέτηση και λειτουργία συνελεύσεων και μορφών λαϊκής οργάνωσης με αποφασιστικό ρόλο και λόγο και στη δυνατότητα συμμετοχής όλων των κατοίκων, χωρίς αποκλεισμούς, στις συλλογικές δημοκρατικές θεσμοθετημένες διαδικασίες και όχι μόνο οι εκλογές εκπροσώπων κάθε 4 χρόνια.

»Είμαστε αντίθετοι και στον “Καλλικράτη” και στον “Κλεισθένη” από τη σκοπιά ενός άλλου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και της ζωής μας.

»Εμείς παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο κεντρικό και τοπικό κράτος και των κάθε λογής διαχειριστών της αστικής κυριαρχίας και εξουσίας.

»Οραματιζόμαστε και παλεύουμε για ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης των κοινών, σε μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με ισότητα και δικαιοσύνη, χωρίς φτώχεια διακρίσεις και πολέμους, με πραγματικά δημοκρατικούς θεσμούς, όπου την εξουσία όλη θα κρατά στα χέρια του ο εργαζόμενος λαός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet