Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΣΠΑΠ και εθελοντές καθάρισαν τον Λόφο Προφήτη Ηλία στη Ν. Πεντέλη

0
310 Προβολές

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης, διοργάνωσε και υλοποίησε δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στον Λόφο που βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχε πολυπληθής ομάδα του Συνδέσμου η οποία αποτελούταν από τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου. Ήταν εξοπλισμένη με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό και συμμετείχε ενεργά στην αποψίλωση και τον καθαρισμό ξερών χόρτων και ξερών κλαδιών στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, στον χώρο του Πυροφυλακίου που βρίσκεται εκεί, καθώς και στα πρανή σημεία του λόφου.

Στη δράση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Δρόσος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, μεγάλη ομάδα εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ και μεγάλος αριθμός εθελοντών κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕμ Βλάσσης Σιώμοςμ δήλωσε:

«Εκτός από τη συνδρομή μας προς τους Δήμους – μέλη μας για τον καθαρισμό των αστικών και περιαστικών χώρων πρασίνου, διοργανώνουμε και ως Σύνδεσμος αντίστοιχες δράσεις, ως επί το πλείστον εθελοντικές καλώντας και τους πολίτες να συμμετέχουν. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η σημερινή μας παρουσία εδώ, με πολυπληθή ομάδα εργαζομένων και εθελοντών του ΣΠΑΠ για να υλοποιήσουμε μαζί με τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας κατοίκους της περιοχής τον σημερινό εθελοντικό καθαρισμό, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη αστική περιοχή. Βοηθήσαμε στον καθαρισμό του Λόφου από τα ξερά χόρτα, απομακρύναμε συσσωρευμένα ξερά κλαριά, καθαρίσαμε τον χώρο από σκουπίδια.

»Μαζί με τους πολίτες συμβάλλουμε και βοηθάμε σημαντικά στην καλύτερη πρόληψη δυσάρεστων φαινομένων πολύ κοντά στον αστικό ιστό, αλλά παράλληλα μεριμνούμε για την αισθητική εικόνα και διατήρηση του όμορφου περιβάλλοντος γύρω από το εκκλησάκι.

»Θα ήθελα να συγχαρώ αιρετούς, εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά περισσότερο τους πολυάριθμους κατοίκους της περιοχής που έχουν έρθει, για την πολύ καλή προσπάθεια που έγινε. Θα επαναλάβουμε παρόμοιες δράσεις και σε άλλα σημεία του Πεντελικού, με την προσδοκία την επόμενη φορά να είμαστε ακόμη περισσότεροι».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up