Κατά του mall Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης & Μεταμόρφωσης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Κατά του mall Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης & Μεταμόρφωσης

Κατά της κατασκευής και λειτουργίας εμπορικού κέντρου (mall) στα όρια των Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης τίθεται η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης.

Σε κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων σημειώνεται:

Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στο προσκήνιο ο σχεδιασμός για τη δημιουργία mall στα όρια μεταξύ Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης, κοντά στην εθνική οδό, από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

Σε μία έκταση 1.000 στρεμμάτων (περιοχή Λόγγου) φαίνεται πως προχωράει η υλοποίηση για ένα ακόμα μεγαθήριο εμπορικό κέντρο στην Αττική. Σχεδιασμός που θα δώσει τη χαριστική βολή στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Η δημιουργία του mall αυτού, και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση στα σχολεία της περιοχής, θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία συνολικά του Δήμου, αλλά και των γύρω Δήμων, Μεταμόρφωσης και Κηφισιάς.

Ειδικά σε μία περιοχή που είναι ήδη επιβαρυμένη από οχλήσεις και περιβαλλοντικά επιβαρυντική λειτουργία μέσα στη ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ της Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, η δημιουργία ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου θα κάνει τη ζωή των κατοίκων αφόρητη, από την κυκλοφοριακή επιβάρυνση, την όχληση, μέσα από μία σειρά δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ευρύτερη περιοχή.

Υπάρχει πείρα στη Βορειανατολική Αττική από τέτοιου είδους επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του mall στο Μαρούσι που, όχι μόνο δεσμεύτηκαν οι όποιοι ελεύθεροι χώροι, αλλά με την δραστηριοποίηση των πολυεθνικών ομίλων που εδράζονται στα mall, εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των δημοτικών Αρχών, τόσο των σημερινών όσο και των προηγούμενων στη Μεταμόρφωση και τη Λυκόβρυση – Πεύκη, όταν στηρίζοντας την πολιτική των κομμάτων τους, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και εξυπηρετώντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μεθόδευσαν από κοινού τις αλλαγές στη χρήση της γης.

Ευθύνες έχουν και όσοι δεν αποκαλύπτουν τη μεθόδευσή, αφήνοντας την πολιτική που εφαρμόζεται στο απυρόβλητο. Για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστική η στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΛΑΕ, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» -αριστεροί ανένταχτοί και προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ- και ενώ στα λόγια διαφωνούν με την εγκατάσταση mall, προτείνουν στην ίδια περιοχή να δεσμευτούν οι ελεύθεροι χώροι για να εγκατασταθούν υποδομές logistics μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων!!!

Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν για την οικοδόμηση και τη λειτουργία του mall θα είναι κακοπληρωμένες και με εξοντωτικά ωράρια για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας άξιους συμπαραστάτες περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, όπου οι χρήσεις γης, η χωροταξία, οι υποδομές, οι εθνικοί δρόμοι, αποτελούν μέσω κερδοφορίας και εργαλείο επενδύσεων για το κεφάλαιο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Λυκόβρυση – Πεύκη και Μεταμόρφωση από το 2009 κιόλας έχουν καταγγείλει αυτή τη μεθόδευση.

Υπάρχουν ανάγκες για υποδομές όπως σχολικές μονάδες, χώροι άθλησης και πολιτισμού, χώροι πρασίνου, σε μία περιοχή που είναι ήδη επιβαρυμένη από τις βιομηχανικές δραστηριότητες αλλά και την επεξεργασία λυμάτων που λειτουργεί στην περιοχή. Υπάρχουν ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις. Να παλέψει για την δημιουργία  σύγχρονων υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες του, για τη δέσμευση ελευθέρων χώρων για τον σκοπό αυτό. Να αντιπαλέψει μεθοδεύσεις που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής του, το περιβάλλον, που θα τον αφαιμάξουν οικονομικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet