Λ. Μαγιάκης: Οι ιδιώτες υποκαθιστούν τους Δήμους στη διαχείριση των ακινήτων του Ελληνικού
Αυτοδιοίκηση

Λ. Μαγιάκης: Οι ιδιώτες υποκαθιστούν τους Δήμους στη διαχείριση των ακινήτων του Ελληνικού

Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Λευτέρης Μαγιάκης, καταγγέλλει τα όσα προβλέπονται σχετικά με το φορέα Διαχείρισης του Πάρκου του Ελληνικού, όπως αυτά ψηφίστηκαν με το Μεσοπρόθεσμο.

Στις σχετικές δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Ενότητας, Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι αναφέρει:

Με την ψήφιση του ν/σ «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», την περασμένη Πέμπτη 14-6-2018, νομοθετήθηκε η ίδρυση φορέα  που θα έχει τη μορφή ΝΠΙΔ, κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με αποστολή τη διαχείριση και τη λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού που βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όταν θα υλοποιηθεί η «επένδυση» από τη ΛΑΜΔΑ.

Ένας ιδιωτικού δικαίου φορέας υποκαθιστά στα τμήματα του ακινήτου του Ελληνικού, που ανήκουν στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, τις αιρετές δημοτικές Αρχές σε θέματα υπηρεσιών καθαριότητας, περισυλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, μέριμνας και λήψης μέτρων για την πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, συντήρησης και διαχείρισης  οδικών υποδομών, ονομασίας των οδών, πλατειών κ.λπ., συντήρησης και φύλαξης εξοπλισμού.

Πρόκειται σαφώς για αντισυνταγματική διάταξη που παραβαίνει το άρθρου 102 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων στο Δ.Σ. της εταιρίας δεν αναιρεί την παραπάνω εκτίμηση, όταν μάλιστα ο «επενδυτής»  θα δικαιούται να επέμβει και να αντικαταστήσει τον διαχειριστή, αποκτώντας ο ίδιος ή οποιοδήποτε άλλο συνδεδεμένο με αυτόν πρόσωπο, την ιδιότητα του διαχειριστή του πάρκου και των ελεύθερων χώρων (άρθρο 11.1.στ της Σύμβασης Παραχώρησης).

Η ενέργεια αυτή, που ταυτίζει το ιδιωτικό με το δημόσιο συμφέρον, ισοδυναμεί με παράδοση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικές εταιρείες, κατάλυση της δημοκρατίας και της κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους  και υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Η ΚΕΔΕ, συμφωνώντας επί της ουσίας με το πνεύμα της ρύθμισης αυτής, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις της σε δευτερεύοντα θέματα, υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και  την ελεύθερη χρήση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων από τους πολίτες, συμβάλλει στην ιδιωτικοποίησή τους και εκχωρεί το δικαίωμα της δημόσιας – κρατικής κυριαρχίας της στον χώρο ευθύνης της σε ιδιωτική εταιρεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet