Τον αν. υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος επισκέφθηκε η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη για το καφεκοπτείο στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Τον αν. υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος επισκέφθηκε η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη για το καφεκοπτείο στη Λυκόβρυση

Τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του, το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν να ενημερώσει τον υπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή της Λυκόβρυσης η λειτουργία της επιχείρησης επεξεργασίας καφέ και τσαγιού KUDU, η οποία εδράζεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 47.

Η κ. Μ. Πατούλη συνοδευόταν από τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Λυκόβρυσης κ. Σταυριανή Στεφάνου, συγγραφέα και κ. Βάσω Κότη, τα οποία και εξέθεσαν στον υπουργό τις απελπιστικές συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν οι κάτοικοι της περιοχής τους τελευταίους οκτώ μήνες, ενώ κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης.

Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος επιβεβαίωσε στον υπουργό τη σοβαρότητα του προβλήματος, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για τα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης στη σχετική συνεδρίαση που είχε προκαλέσει η ίδια.

Ο κ. Φάμελλος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το ζήτημα και, σύμφωνα με ανακοίνωση της συμβούλου, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να διερευνηθεί περαιτέρω, απευθυνόμενος στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και αποστέλλοντας τον σχετικό φάκελο στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Μάλιστα, διαβεβαίωσε την κ. Πατούλη ότι θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία μαζί της για να ενημερώνεται αναφορικά με την πορεία του θέματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, η κ. Πατούλη δήλωσε:

«Όπως είχαμε δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους της Λυκόβρυσης που υποφέρουν από τη λειτουργία της επιχείρησης επεξεργασίας καφέ και τσαγιού, το ενδιαφέρον μας για το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε περιστασιακό, ούτε επιφανειακό. Η συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλο, έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή δέσμευσή μας να αγωνιστούμε στο πλευρό των κατοίκων, προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αναπνέουν καθαρό αέρα στα σπίτια και τις γειτονιές τους.

»Το ενδιαφέρον του κ. Φάμελλου υπήρξε άμεσο και ειλικρινές και είμαι βέβαιη ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους κατοίκους που περιμένουν με αγωνία να δοθεί μια οριστική λύση σε ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την υγεία τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet