Οι συνεχείς «διαρροές» καθιστούν δύσκολο το «come back» της διοίκησης Μαυρίδη
Πρόσωπα

Οι συνεχείς «διαρροές» καθιστούν δύσκολο το «come back» της διοίκησης Μαυρίδη

Όλο και «βαραίνει» το πολιτικό κλίμα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη διοίκηση του κ. Τάσου Μαυρίδη. Οι Ημέρες του Πολίτη έχουν γίνει πλέον «μαρτυρικές», αφού γίνονται αφορμή για να εκδηλώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για διάφορα θέματα καθημερινότητας, γεγονός που προκαλεί εμφανή εκνευρισμό στον δήμαρχο, ενώ πλέον οι ώρες του Δημοτικού Συμβουλίου είναι φανερό ότι… κυλούν δύσκολα για τη μέχρι πρόσφατα πλειοψηφία.

Και γράφουμε μέχρι πρόσφατα, αφού από την περασμένη Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 η διοίκηση έμεινε με 16 δημοτικούς συμβούλους, σε σύνολο 33, μετά και την ανεξαρτητοποίηση της κ. Ευθυμίας Τσεκούρα, η οποία αναζήτησε πολιτική στέγη σε άλλον δημοτικό συνδυασμό, εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας λένε ότι οι διαρροές από την παράταξη του δημάρχου δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού υπάρχουν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται «με το ένα πόδι εκτός» και απλώς περιμένουν το Φθινόπωρο για να ολοκληρώσουν την έξοδό τους…

Την ίδια ώρα οι αντιπολιτευτικοί τόνοι ανεβαίνουν και υπάρχουν συνεδριάσεις όπου από τα έδρανα της μειοψηφίας εξαπολύεται «ομοβροντία πυρών», την οποία δύσκολα η πλειοψηφία μπορεί να αντιμετωπίσει.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο κ. Μαυρίδης θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του, προσπαθώντας αφ’ ενός να περιορίσει τις απώλειές του, αλλά και να αντιμετωπίσει την πρόωρη κόπωση που παρουσιάζει η διοικητική ομάδα του και αφ’ ετέρου, εάν μπορέσει, να «εφεύρει» ένα νέο «αφήγημα» που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τις ελπίδες επανεκλογής του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν πόσο εφικτό είναι αυτό το πολιτικό «come back» από μια διοίκηση η εσωτερική συνοχή της οποίας μόνο συμπαγής δεν αποδείχθηκε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet