Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Πατούλης: Αν ο κ. Σκουρλέτης διαθέτει πολιτικό ήθος οφείλει να παραιτηθεί

0
224 Προβολές

«Αν ο κ. Σκουρλέτης διαθέτει πολιτικό ήθος οφείλει να παραιτηθεί» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Οι μάσκες έπεσαν» τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο οποίος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «διαλύει τους Δήμους, το κράτος, τις ζωές μας για να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Εδώ και μήνες η ΚΕΔΕ έχει επισημάνει ότι ο «Κλεισθένης» έχει έναν και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των εκλογικών συμφερόντων της κυβέρνησης.

Ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα για το υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Σκουρλέτη η προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του κράτους, προς όφελος των πολιτών.

Πρώτα και πάνω από όλα, έβαζαν το συμφέρον του κόμματος. Γι΄ αυτό άλλαξαν το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να διαλύσουν έναν θεσμό που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Γι΄ αυτό μείωσαν τη θητεία των αιρετών από τα 5 στα 4 χρόνια κι άλλαξαν την ημερομηνία των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019.

Και γι΄ αυτό τώρα, που άλλαξε ο εκλογικός τους σχεδιασμός, φέρνουν νέα τροπολογία 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ταυτόχρονη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές.
Οι «μάσκες έπεσαν» χθες το βράδυ.

Κι αυτός που κυριολεκτικά εκτίθεται είναι ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εύλογα αναρωτιόμαστε: Το πίστευε πραγματικά αυτό ή έπαιζε θέατρο;

Δεν αποτελεί δικαιολογία γι΄ αυτόν το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για την προώθηση της  τροπολογίας αποτελεί επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες για μια ακόμη φορά, πληρώνουν τις επιλογές ενός συστήματος εξουσίας, που βάζει πάνω από το εθνικό, το κομματικό συμφέρον.

Για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα, διαλύουν τους Δήμους, το κράτος, τις ζωές μας.

Αν η κατάθεση της τροπολογίας έγινε εις γνώση του, τότε όλο το προηγούμενο διάστημα υποκρινόταν, κοροϊδεύοντας συστηματικά την Αυτοδιοίκηση και την κοινή γνώμη.

Αν όμως η κατάθεση της τροπολογίας έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, τότε έχει μόνο μια επιλογή. Να μην ψηφίσει την τροπολογία και να παραιτηθεί από υπουργός Εσωτερικών. Μόνον έτσι θα αποδείξει ότι διαθέτει πολιτικό ήθος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up