Η Τουρκία παραλαμβάνει στα τέλη του 2019 τους S-400
Κόσμος

Η Τουρκία παραλαμβάνει στα τέλη του 2019 τους S-400

Στο τέλος της επόμενης χρονιάς η Τουρκία θα παραλάβει τις πρώτες συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι «καταλαβαίνουμε το τεχνικό κομμάτι. Παραδείγματος χάρη, είναι φυσιολογικό να ρωτούν ή να προσπαθούν να καταλάβουν αν τα  S-400 αντιλαμβάνονται ή όχι ως εχθρό το ΝΑΤΟ, τα νατοϊκά συστήματα και τους συμμάχους. Σε αυτό έχουμε και εμείς ευαισθησίες. Και όταν τα αγοράζαμε, είπαμε τους όρους μας. Αυτό άλλωστε ήταν για μας μια επείγουσα ανάγκη. Είπαμε ότι τα πήραμε από τη Ρωσία επειδή δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη μέσω των συμμάχων μας, πως η Ρωσία έκανε την καλύτερη πρόταση, πως στην τελική η Τουρκία είναι μια ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα και αποφασίζει η ίδια».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η χώρα δεν απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ και συμπλήρωσε πως «εάν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ κάλυπταν αυτές μας τις ανάγκες, εμείς θα τα παίρναμε από αυτούς, τους δώσαμε και την προτεραιότητα».

«Προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς θα έρθουν οι πρώτες συστοιχίες. Τελικώς δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης επ’ αυτού», επεσήμανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, «πρωταρχικός παράγοντας που απειλεί σήμερα το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους».

«Το ΝΑΤΟ πρέπει σήμερα να διαδραματίσει ρόλο ειδικά στη διαφύλαξη της σταθερότητας των συμμαχικών χωρών», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet