Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Η μάχη για την αυτοδιοίκηση συνεχίζεται και μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι»
Πολιτική

Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Η μάχη για την αυτοδιοίκηση συνεχίζεται και μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι»

Σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε την ύστατη «μάχη» και στη Βουλή για να αποτραπεί η ψήφιση ενός καταστροφικού για την Αυτοδιοίκηση νομοσχεδίου, που απειλεί να διαλύσει τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες μας, αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία επισκέφθηκε, με την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο συνεδρίαζε ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι».

Η κ. Πατούλη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με βουλευτές, όσο και συναδέλφους της αιρετούς, ενώ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τα όσα αρνητικά θα επιφέρει η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου στη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε στην κ. Πατούλη τη δέσμευση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να άρει άμεσα όλες τις αρνητικές διατάξεις του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» αμέσως αφότου αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, δήλωσε:

«Το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, η ΚΕΔΕ, έδωσε την ύστατη μάχη ώστε να αποτρέψει την ψήφιση του καταστροφικού για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομοσχεδίου “Κλεισθένης Ι”. Ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία, πιστή στις ιδεοληπτικές εμμονές της, αλλά και αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή της σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αποφάσισε να καταστήσει το εν λόγω νομοσχέδιο νόμο του Κράτους. Οι ευθύνες όσων έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό είναι τεράστιες και θα αποδοθούν όταν θα στηθούν οι κάλπες, σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.

»Η μάχη για την Αυτοδιοίκηση δεν σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και θα ενταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να προασπίσουμε το αυτοδιοίκητο των δήμων μας και τη δυνατότητά μας, ως αιρετών, να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες αυτό που χρόνια τώρα αδυνατεί να προσφέρει η κεντρική εξουσία· ανθρώπινη διοίκηση και κοινωνική προστασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet