ΔΑΣ ΟΤΑ: Δεν θα περάσει η ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ: Δεν θα περάσει η ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου

Επίθεση στη δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου εξαπολύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση ή μη εκτέλεσης Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Αμαρουσίου».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει:

Η κατάντια της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει όρια. Τα τέλη Ιουλίου διάλεξαν  τα «κεφάλια» του Δήμου να φέρουν προς επικαιροποίηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2015, που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού, με ταυτόχρονη δέσμευση των δημοτικών τελών για 12 χρόνια.

Και για να είναι και σίγουροι ότι δεν θα έχει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους το φέρνει ως 25ο θέμα, δηλαδή τα ξημερώματα.

Η μεθοδολογία τους δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια συνολικά η διοίκηση του Δήμου, αλλά και ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχουν φροντίσει να εμπεδώσουμε την πολιτική τους, που δεν είναι άλλη από το να ξεπουλούν υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των εργολάβων.

H διοίκηση του Δήμου, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει την πλήρη εναρμόνισή της με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Όσο και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, η πολιτική που ακολουθούν έχει την ίδια κατεύθυνση. Έχουν την ίδια στρατηγική.

Τους προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά να το πάρουν πίσω. Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν καμιά ιδιωτικοποίηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια μάς έπιασαν στον ύπνο. Να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους. Αφορά καταρχήν τους εργαζόμενους, γιατί αύριο θα χάσουν τις δουλειές τους, αφορά όμως και τους δημότες, γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν τα κέρδη του εργολάβου. Και με την παρούσα ιδιωτικοποίηση τα κέρδη του εργολάβου δεν θα είναι και τόσο μικρά.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση του Δήμου προσπάθησε να το περάσει άλλες δύο φορές και δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Είναι στο χέρι μας αν θα το επιτρέψουμε. Κανένας και για κανέναν λόγο δεν θα παίξει με τις δουλειές μας και με το μέλλον μας.

Συνάδελφοι, ήρθε η στιγμή να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Τώρα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα, συντεταγμένα, μέσα από το Σωματείο, να αμφισβητήσουμε το σημερινό σάπιο σύστημα που το μόνο που γεννά είναι φτώχεια και μιζέρια για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες.     

Καλούμε τους δημότες, τους φορείς της πόλης να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet