Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Επικοινωνία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τους δημάρχους των περιοχών όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές

0
234 Προβολές

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Κινέτα και σε άλλες περιοχές της Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους Μεγαρέων και Ραφήνας -Πικερμίου, Γρηγόρη Σταμούλη και Ευάγγελο Μπουρνούς, αντίστοιχα.

Ο κ. Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για τις ανάγκες των Δήμων σε υλικοτεχνική υποδομή. Ήδη, με πρωτοβουλία του έχουν διατεθεί, υδροφόρα οχήματα και προσωπικό προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και περιορισμού των αναζωπυρώσεων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του σχετικά με τις υπό εξέλιξη πυρκαγιές δήλωσε:

«Η σκέψη μας είναι στους δεκάδες συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις μεγάλες πυρκαγιές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται για άλλη μια φορά από τις πυρκαγιές. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μαζί με τους δεκάδες εθελοντές, βοηθούν πρακτικά και ουσιαστικά το ηρωικό έργο των πυροσβεστών.

»Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών προκειμένου να μην τεθούν σε περαιτέρω κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία απαιτείται σχέδιο, συντονισμός και πρόληψη. Η Πολιτεία και οι Περιφέρειες οφείλουν να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία σε όλη τη χώρα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up