Δύναμη Προοπτικής: Ένα απέραντο ποτάμι η Νέα Ιωνία από τη σφοδρή νεροποντή!
Κοινωνία

Δύναμη Προοπτικής: Ένα απέραντο ποτάμι η Νέα Ιωνία από τη σφοδρή νεροποντή!

Στο έλεος των βροχοπτώσεων βρέθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 η Νέα Ιωνία, με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους από τη θεομηνία (σε Καλογρέζα και κέντρο), «αλλά και από την ανικανότητα Περιφέρειας και Δήμου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Δύναμη Προοπτικής.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη πόλη, η επικεφαλής της παράταξης, Δέσποινα Θωμαΐδου, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Ειρωνεία! Λίγες ώρες πριν, χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική και λίγες ώρες μετά, μια νεροποντή στη Νέα Ιωνία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα.

»Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το αντιπλημμυρικό έργο -προϋπολογισμού 4,75 εκατομμυρίων ευρώ- στον Δήμο Νέας Ιωνίας, έφτασαν λίγα λεπτά της ώρας για να αποκαλυφθούν τα κακώς κείμενα και η ανικανότητα ορισμένων να διοικήσουν την πόλη μας και ιδιαιτέρως όσων έχουν επωμισθεί με την Πολιτική Προστασία.

»Μια ξαφνική βροχή ήταν αρκετή για να μας υπενθυμίσει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα του Δήμου, που παραμένει τελικά «αθωράκιστος» και ευάλωτος σε κάθε ενδεχόμενη κακοκαιρία.

»Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, είδαμε τη Νέα Ιωνία να μετατρέπεται σε ένα απέραντο ποτάμι, με τα ορμητικά νερά να προκαλούν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και περιουσίες.

»Ως δημοτική παράταξη έχουμε επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και την ανάγκη εφαρμογής όλων των αρχών που διέπουν την Πολιτική Προστασία της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται μεταξύ άλλων ο συνεχής συστηματικός καθαρισμός των φρεατίων στους δρόμους της πόλης, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Για εμάς προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων ομβρίων υδάτων.

»Αυτή η εικόνα της πόλης, όπως και η απειλή της ζωής των δημοτών μας, είναι ξεκάθαρα ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης και εν συνεχεία της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επικεφαλής της παράταξής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δημότες, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να βοηθήσει με κάθε τρόπο και μέσο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet