Κλίμα τρομοκρατίας στην Καθαριότητα του Δήμου Μεταμόρφωσης καταγγέλλει ο Στράτος Σαραούδας
Κοινωνία

Κλίμα τρομοκρατίας στην Καθαριότητα του Δήμου Μεταμόρφωσης καταγγέλλει ο Στράτος Σαραούδας

Πολλά και σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Δήμου και γενικότερα της πόλης και τους πολίτες της Μεταμόρφωσης ανέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε αρχικώς στα «πολύ σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου» και παράλληλα έφερε στο προσκήνιο «μία ακόμη βαριά όχληση που δέχεται η πόλη από τη δημιουργία του αμαξοστασίου του Δήμου νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στα όρια της Μεταμόρφωσης».

«Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Ξεκινώντας την παρέμβασή του για τα όσα συμβαίνουν στην υπηρεσία Καθαριότητας, ο επικεφαλής της παράταξης ανέφερε: «Με ενημέρωσαν εκπρόσωποι της ΠΟΠ – ΟΤΑ για μία σοβαρή καταγγελία που έχει γίνει στον Δήμο της Μεταμόρφωσης, από την οποία καταλαβαίνουμε ότι το κλίμα ανάμεσα σε εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας δεν είναι καθόλου καλό.

»Στην καταγγελία γίνεται λόγος για ακραίες καταστάσεις έως και ξυλοδαρμό. Γενικότερα περιγράφουν μία άνιση μεταχείριση των εργαζομένων τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από τους προϊσταμένους της υπηρεσίας.

»Ουσιαστικά καταγγέλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην υπηρεσία της Καθαριότητας».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαραούδας ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερώσει για το τι προτίθεται να κάνει για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, περιέγραψε ένα ακραίο περιστατικό με μία υπάλληλο που έκλαιγε γιατί δεν την άφηναν να εργαστεί και χρειάστηκε να πάρει ο ίδιος τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ο δήμαρχος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, «ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική», ανέφερε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές. Όμως, μετά από λίγες ημέρες ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ για όσα συμβαίνουν στην υπηρεσία Καθαριότητας, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας -σημειώνει η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση- όλα όσα κατήγγειλε παραπάνω ο Στράτος Σαραούδας.

«Τελικά ήταν πιο πονηροί από τον δήμαρχο

Η παράταξη επίσης υποστηρίζει ο κ. Σαραούδας επιβεβαιώθηκε σε μία ακόμη εκτίμησή του όταν αναφερόταν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον δήμαρχο: «Λέγατε ότι θα είμαστε μοναδικός και πρωτοπόρος Δήμος που θα έχει δικό του αμαξοστάσιο και θα κάνει και μεταφόρτωση των απορριμμάτων. Τίποτα από αυτά βέβαια δεν έγινε. Αντίθετα, μετά το Ηράκλειο που έχει το αμαξοστάσιό του εντός της Μεταμόρφωσης και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μεταφέρει την δική του υπηρεσία Καθαριότητας στα όρια της πόλης μας. Μάλιστα, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αγόρασε το οικόπεδο στην αντικειμενική του αξία και παίρνει και επιδότηση από την Περιφέρεια. Όταν η διοίκηση Καρπέτα πήγε να αγοράσει ένα οικόπεδο που δεν πληρούσε τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά και στην εξωφρενική τιμή των 2 εκατ. ευρώ».

Και ο κ. Σαραούδας πρόσθεσε: «Λόγω της παντελούς έλλειψης σχεδίου από πλευράς σας έφεραν οι γειτονικοί δήμοι τα σκουπίδια τους στη Μεταμόρφωση. Ειδικά για το Ηράκλειο μας δηλώνατε ότι δεν είναι πιο πονηροί από εσάς και δεν θα κάνουν μεταφόρτωση στα απορρίμματά τους εντός της Μεταμόρφωσης. Τελικά δήμαρχε, αποδείχτηκε ότι ήταν πιο πονηροί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet