Επετειακή εκδήλωση Συλλόγου «Νίκος Καπετανίδης»
Κοινωνία

Επετειακή εκδήλωση Συλλόγου «Νίκος Καπετανίδης»

Τη μακραίωνη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, συνάμα με την πλούσια πολιτιστική και λαογραφική παράδοσή του, ανέδειξε και εφέτος ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», στην 5η επετειακή εκδήλωση «Πόντος – 3.000 χρόνια ιστορίας», που διοργάνωσε στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Τον θερμό χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μετέφεραν στους παριστάμενους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σύλλογο για την προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανή την ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα των Ποντίων και να τα μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα και Κώστας Ρώτας.

Εκ μέρους του Συλλόγου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού απένειμε τιμητική πλακέτα στο ιστορικό του Ποντιακού Ελληνισμού Κώστα Φωτιάδη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς της μακραίωνης ιστορίας των Ποντίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμής ένεκεν για τη συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Ζωγράφου στην εκδήλωση με χορευτικό συγκρότημα, βράβευσε τον πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντινίδη, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου για τη συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Δημήτρης Κοσμίδης εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τα μέλη της διοίκησης για τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες και το έργο του Συλλόγου, με τη διαβεβαίωση ότι οι δραστηριότητες για τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης των Ποντίων θα συνεχισθούν και θα ενισχυθούν, ώστε να γίνουν κοινωνοί της ακόμη περισσότεροι νέοι στην πόλη του Αμαρουσίου.

Στο πολιτιστικό μέρος του προγράμματος συμμετείχαν στο τραγούδι οι Καρασαββίδης Π. Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Τσιλικίδης Γιώργος, Παρασκευοπούλου Σοφία. Επίσης λύρα του Πόντου έπαιξαν οι Μαυρίδης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παραστατίδης Γιάννης, Τσιλικίδης Χαράλαμπος, ενώ στο νταούλι ήταν οι Μαυρίδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Κώστας.

Με χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν όπως προαναφέρθηκε η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου με τμήματα ενηλίκων και μικρών χορευτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet