Σε κορυφαίο στέλεχος εταιρείας λιανικής τα 4 σπίτια του Κούμπα στο Π. Ψυχικό
Επιχειρήσεις – Αγορά

Σε κορυφαίο στέλεχος εταιρείας λιανικής τα 4 σπίτια του Κούμπα στο Π. Ψυχικό

Σε σχήμα που συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος μίας από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα κατέληξαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, τα τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στην οδό Αγίου Δημητρίου 62, στο Παλαιό Ψυχικό, ύστερα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα χθες.

Όπως αποκαλύπτει το Capital.gr, το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, εστιάζεται στο ύψος του τιμήματος με το οποίο έκλεισε ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός. Τίμημα που είναι υψηλότερο κατά 900 χιλ. ευρώ, σε σύγκριση με την αξία εκτίμησης και κατ’ επέκταση την τιμή εκκίνησης των τεσσάρων ιδιοκτησιών, ανατρέποντας τα δεδομένα της αγοράς.

Για πόσο άλλαξαν χέρια τα ακίνητα

Πρόκειται για τέσσερις ημιτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες σε οικόπεδο περίπου ενός στρέμματος.

Συγκεκριμένα, «βγήκαν στο σφυρί» με τιμή πρώτης εκκίνησης:

  • 232,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα ισογείου ορόφου, με μικτό εμβαδόν 150 τετραγωνικών μέτρων και αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους και πισίνα.
  • 248,9 χιλ. ευρώ το δεύτερο διαμέρισμα ισόγειου ορόφου, με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους.
  • 323,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα πρώτου ορόφου, με μικτό εμβαδόν 187 τ.μ., με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους.
  • 269,2 χιλ. το διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, με μικτό εμβαδόν 150 τ.μ., με αποκλειστική χρήση σε υπόγειο και ακάλυπτο δώμα.

Η συνολική τιμή πρώτης εκκίνησης ανέρχεται σε 1,074 εκατ. ευρώ, με το γνωστό στέλεχος της αγοράς να πλειοδοτεί, προσφέροντας, συνολικά, 900.000 ευρώ περισσότερο.

Προσέφερε, δηλαδή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, για καθεμία από τις δύο ισόγειες κατοικίες 451 χιλ. ευρώ και 461 χιλ. ευρώ, για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου 536 χιλ. ευρώ και για το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου 481 χιλ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις τέσσερις ιδιοκτησίες διεκδίκησε και η τράπεζα, υποβάλλοντας προσφορά κατά τι μικρότερη σε σύγκριση με αυτήν του πλειοδότη, ενώ το ακίνητο, ως νεόδμητο, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%.

Ας σημειωθεί ότι ο νέος ιδιοκτήτης των τεσσάρων ημιτελών ακινήτων στην Αγ. Δημητρίου στο Π. Ψυχικό, δηλαδή η εταιρεία που συνδέεται με το μέλος της διοικητικής ομάδας του κορυφαίου εγχώριου retailer, έχει «χτυπήσει», μέσω πλειστηριασμού, στο πρόσφατο παρελθόν ένα ακόμη ακίνητο σε όμορο του Π. Ψυχικού προάστιο.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet