Γ. Θεοδωρακόπουλος: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Μαυρίδη
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Μαυρίδη

Απάντηση στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, και σε ανακοίνωση σχετικά με το τι έκανε ο ίδιος για τη σχολική κοινότητα και τους νέους επί δημαρχίας του στον Δήμο Πεύκης δίνει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,

Ότι ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραθέτει «ψευδή στοιχεία» τονίζει ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, επισημαίνοντας τι «δεν έκανε» η δημοτική Αρχή Μαυρίδη για τα σχολεία και απαντώντας του ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριε Μαυρίδη
Μια απάντηση στα ψεύδη του με στοιχεία…

Η πρόταση που κάναμε πριν από λίγες ημέρες πέρα από τις ευχές να στηρίξουν κιόλας εμπράκτως οι δήμοι τους νέους και πριν την είσοδό τους στα ΑΕΙ, αλλά και μετά, στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους καριέρας, ενόχλησε σφόδρα τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μαυρίδη. Προφανώς γιατί  δεν έχει κάνει το παραμικρό στον τομέα αυτό. Και με ένα δελτίο Τύπου του Δήμου προχώρησε σε μια χαμηλού επιπέδου επίθεση στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Προφανώς γιατί βλέπει καθαρά ότι οι πολίτες, ενώ έχουν γυρίσει στον ίδιο την πλάτη, αναγνωρίζουν το έργο του κ. Θεοδωρακόπουλου και προτρέπουν τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών να είναι πάλι υποψήφιος.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος, στη διάρκεια της θητείας του οποίου η Πεύκη ήταν από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος και τα δημόσια σχολεία ήταν πραγματικά στολίδια, λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο και δεν τον ακολουθεί στον κατήφορο. Όμως και δεν αφήνει αναπάντητα τα αλλεπάλληλα ψεύδη του κ. Μαυρίδη.

Που δεν πρέπει ούτε για αστείο να ισχυρίζεται ότι έχει κάνει στοιχειώδες έργο στα σχολεία. Της Πεύκης έχουν να βαφούν «μέσα – έξω» από την περίοδο 2007-2011, δηλαδή επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, αφού οι επόμενοι δήμαρχοι (Φωκιανός, Μαυρίδης) περιορίστηκαν σε κάποια πασαλείμματα, πριν από τον αγιασμό της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Την Παρασκευή οι άνθρωποι του Δήμου ομολόγησαν στους εκπαιδευτικούς ότι δεν… πρόλαβαν μέσα στο καλοκαίρι και θα κοιτάξουν για τον Νοέμβριο. Ζήσε Μάη… που λέει και ο λαός μας.

Κι όμως βγήκαν και αραδιάζουν διάφορα ψέματα για να μπερδέψουν τον κόσμο. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριε Μαυρίδη».

Κι επειδή ο απερχόμενος δήμαρχος μίλησε για δήθεν ασθενή μνήμη του υπενθυμίζουμε ότι επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2011) υπήρξε η πιο λαμπρή εποχή των δημόσιων σχολείων της Πεύκης, αφού τότε διατέθηκαν από τον Δήμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ανακαινίστηκαν ριζικά όλα τα σχολικά κτήρια και τα προαύλια.

Την περίοδο εκείνη ο Δήμος Πεύκης ήταν στους τρεις πρώτους δήμους της Αττικής που τοποθέτησε (2010) σε όλα τα σχολεία διαδραστικούς πίνακες και ήταν μέσα στους πρωτοπόρους που καθιέρωσε από το 2009, δηλαδή πριν από την κρίση, τα δημοτικά φροντιστήρια. Επίσης, τότε η Πεύκη άνοιξε τα σχολικά προαύλια τις απογευματινές ώρες στους μαθητές και τα παιδιά για να παίζουν στις γειτονιές τους. Τότε δημιούργησε και τον περίφημο σχολικό κήπο στο κτήμα Τζερμιά όπου οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών μετείχαν δωρεάν στο πρόγραμμα «γεωργοί στην πόλη». Τότε καθιερώθηκαν για τους αριστούχους  της Γ΄ Λυκείου τα χρηματικά έπαθλα, τα οποία μετά το 2011 καταργήθηκαν. Τότε η Δημοτική Συγκοινωνία επεκτάθηκε έως τις 10 το βράδυ για να διευκολύνονται και οι μαθητές. Τότε, επί Θεοδωρακόπουλου, επιδοτήθηκαν οι ετήσιες σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό και διευκολύνθηκε η συμμετοχή των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών. Τότε ο Δήμος άνοιξε το δημοτικό θέατρο για παραστάσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία χωρίς να τα «καπελώνει» με την περίφημη συνδιοργάνωση, όπως συμβαίνει τώρα. Τότε ο Δήμος για να λύσει γραφειοκρατικά προβλήματα (π.χ. τραπεζοκόμοι, επί πλέον καθαρισμός και φύλαξη κ.λπ). ενίσχυε οικονομικά συλλόγους γονέων. Τότε με το γραφείο επαγγελματικής υποστήριξης έδωσε προτεραιότητα στους νέους.  

Δυστυχώς τα περισσότερα μετά το 2011 ανατράπηκαν και το βάρος έπεσε στους εθελοντές γονείς και στους συλλόγους των σχολείων. Κι όλα αυτά την ώρα που στα ταμεία των δήμων εισρέουν σημαντικά ποσά για τα λειτουργικά και τα επισκευαστικά έξοδα των σχολείων. Κι επιπλέον το 25% του δημοτικού φόρου τον οποίο ο κ. Μαυρίδης το 2015 αύξησε στην Πεύκη 54%.

«Κι όμως όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι η δημοτική Αρχή παρά τα μεγάλα λόγια έχει αφήσει τα σχολεία στο έλεος του Θεού. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο χρόνια τώρα ο δήμαρχος αρνείται να γίνει ειδική συνεδρίαση για τα σχολεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως του έχουμε προτείνει από τις 23/11/2016» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σχολιάζοντας τις ανακρίβειες του  δελτίου Τύπου του δημάρχου είπε: «Δεν φανταζόμουν ότι θα έγραφε τόσο χοντροκομμένα ψέματα για στηρίξει την “ανυπαρξία του” και βεβαίως να μειώσει το τεράστιο έργο που έγινε επί της δικής μας διοίκησης (2007-2011) στην Πεύκη. Όμως επειδή δεν τον… βοηθάει καθόλου η μνήμη του θα επανέλθουμε σύντομα με στοιχεία και φωτογραφίες ώστε οι πολίτες να κάνουν τις συγκρίσεις με το τότε και το τώρα. Το χρωστάμε σε όλους εκείνους που εργαστήκαμε μαζί για τη Νέα Εποχή της Πεύκης».

Τα στοιχεία βεβαίως φέρνουν σε δύσκολη θέση τη διοίκηση του Δήμου.

1) Σχετικά με την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα που τους παρέδωσε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος το 2010 όλοι παραδέχονται ότι ήταν η κορυφαία των Βορείων Προαστίων και ήταν η πρώτη σε μια σειρά παιδικών χαρών που απέκτησε τότε η Πεύκη αντάξιες των παιδιών μας. Καλά δεν θυμάται ο δήμαρχος τις παιδικές χαρές της Αποστολοπούλου και των οδών Σωκράτους και 28ης Οκτωβρίου στην Κάτω Πεύκη, της Μουστακλή και Αφροδίτης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την ολοκαίνουργη στη νέα πλατεία Ιωαννίνων και Πίνδου που έγιναν σύγχρονες; Δεν κυκλοφορούσε αλήθεια στην πόλη ο κ. Μαυρίδης;

2) Μιλάει και για χρέη όταν το 2006 ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών επί του κ. Καμάρα, τότε που ο Δήμος Πεύκης χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Κι έχει το θράσος ο Μαυρίδης να ζητάει και τα ρέστα για να αποφύγει τις τεράστιες ευθύνες του. Στο ταμείο το 2006 άφησαν μόλις 5.000 μετρητά και υποχρεώσεις στις τράπεζες και τους προμηθευτές εκατομμυρίων και διαλυμένο τον εξοπλισμό του Δήμου με τα λεωφορεία να μένουν στη μέση των δρομολογίων. Ενώ η δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου τους άφησε 1.470.000 ευρώ ταμείο, 1.500.000 για είσπραξη από οφειλές, 2.000.000 για είσπραξη από τα παρακρατηθέντα του Νόμου του 2009, 500.000 για είσπραξη από έργα που είχαν γίνει και βεβαίως έναν Δήμο πλήρως εξοπλισμένο και με άριστες σχολικές  και άλλες υποδομές. Για τα ληξιπρόθεσμα ας μην μιλάνε γιατί τα πλήρωσε όλα το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του 2ου μνημονίου, όπως έγινε σε όλους τους δήμους της χώρας.

3) Επίσης γράφει και για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του Σχολείου των Κωφών και Βαρήκοων. Καλά δεν θυμάται ότι όλα αυτά αποτελούν προίκα της διοίκησης Θεοδωρακόπουλου, η οποία είχε την πρόνοια το 2009 να αγωνιστεί και να εξασφαλίσει (κάτι που πέτυχε μόνο το 10% των δήμων της χώρας) χρηματοδότηση 700.000 ευρώ. Αλλά χρειάζεται γενναιότητα να παραδεχτεί την αλήθεια ο κ. Μαυρίδης.

Σε κάποιο σημείο αναφέρεται και για έργα στον αθλητισμό. Μήπως εννοεί το στάδιο της Πεύκης που είναι σε άθλια κατάσταση από το 2012 και ακόμα δεν ανακαινίστηκε γιατί δεν το είχε στις προτεραιότητές της η δημοτική Αρχή; Ή μήπως εννοεί το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης το οποίο έχει μείνει… ημιτελές από το 2003 όταν ανέλαβε ο κ. Φωκιανός και εξακολουθεί σε αυτή την κατάσταση και στα τέσσερα χρόνια της δημαρχίας Μαυρίδη; Τα ίδια συμβαίνουν εδώ και τέσσερα χρόνια με το διαδημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης. Εκατοντάδες αθλούμενοι και οι τοπικές ομάδες περιμένουν την ανακαίνισή του.

Αλλά αναφέρθηκε και στο κλειστό του Ηλιακού Χωριού ρίχνοντας την αποκλειστική ευθύνη (πού αλλού) στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα το εισερχόμενο υπ. αρ. 279/13-01-2011 του ΟΣΚ προς τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με το οποίο ρωτούσε για την κατασκευή του κλειστού. Τι απάντησε άραγε η διοίκηση Φωκιανού με πρόεδρο τότε του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Μαυρίδη; Έχει πολύ ενδιαφέρον…

Αλλά θα υπάρξει και συνέχεια…

Υ.Γ. 1: Ποιοι είχαν βάλει στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής τους το 2010 τη διαβεβαίωση ότι το κλειστό δεν χτίζεται, αλλά στη θέση του θα γινόταν ένα μεγάλο πάρκο; Και γιατί παραπλανήσατε τους κατοίκους του Ηλιακού κ. Μαυρίδη μεταφέροντας από την περιοχή του Βενέτη την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης;

Υ.Γ.2: Γιατί έχετε ξεχάσει την Κάτω Πεύκη και δεν προχωρήσατε από το 2012 στην ανέγερση νηπιαγωγείου ενώ ταυτοχρόνως αποδεσμεύσατε το οικόπεδο επί των οδών Θεσσαλονίκης και Άνδρου που είχε δεσμευθεί για σχολείο επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου; Η Κάτω Πεύκη είναι στα μεγάλα θα… θα…

Υ.Γ. 3: Και μια σημαντική δήλωση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου: «Στο δελτίο Τύπου του Δήμου υπάρχουν και άκρως προσβλητικές αναφορές που με υποχρεώνουν να προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet