Μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη για τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας
Κοινωνία

Μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη για τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, μεταφέρει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας μας φέρνει ενώπιον του ερωτήματος εάν η εμπειρία μας από τη σύγχρονη Δημοκρατία βρίσκει αναφορά στην ουσία του όρου που συνθέτουν οι λέξεις “Δήμος” και “κρατώ” με την έννοια της λαϊκής θέλησης ως θεμέλιο της κρατικής εξουσίας.

Η Δημοκρατία στη σημερινή της μορφή απέχει πολύ από τη σημασία του όρου που αντιπροσωπεύει, σε βαθμό που να διακυβεύεται η αξιοπιστία του ανώτερου των πολιτευμάτων. Χρέος μας είναι να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία μας, επαναφέροντας  τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που εμπεριέχει, αλλά και να τις διδάξουμε στα παιδιά μας, ώστε να αναδείξουμε το πραγματικό μεγαλείο της. Έτσι, ώστε όταν μιλάμε για Δημοκρατία να εκφράζουμε όλα όσα αυτή εμπεριέχει στην κλασική της ολότητα, χωρίς να χρειάζεται κανένας πρόσθετος προσδιορισμός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet