Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Φεστιβάλ «Cossack Art» στo Άλσος Κηφισιάς

0
168 Προβολές

To Club of Ukrainian women in Greece (ΜΚΟ «Βορυσθένης») και η ουκρανική κοινότητα της Αθήνας μαζί με τους φίλους της γιορτάζουν την Αγία Σκέπη διοργανώνοντας το φεστιβάλ «Cossack Art» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 5 το απόγευμα στο Άλσος Κηφισιάς.

Η ουκρανική παράδοση του εορτασμού της Αγίας Σκέπης γεννιέται στις εποχές του Ρους του Κιέβου. Η γιορτή απέκτησε την ιδιαίτερη σημασία και τον σεβασμό της με τον σχηματισμό των Ουκρανών Κοζάκων και με την ίδρυση της Σιτς της Ζαπορίζια. Στις 14 Οκτωβρίου οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν στο κοινό αυτές τις παραδόσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν από τους προγόνους τους και χαρακτηρίζουν τη μοναδικότητα της ουκρανικής κουλτούρας.

Φέτος, στο φεστιβάλ «Cossack Art» μαζί με τις ομάδες ουκρανικών οργανώσεων στην Αθήνα θα παρουσιαστούν χορευτές και μουσικοί από τη Διασπορά της Γεωργίας και της Αφρικής. Με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς θα εμφανιστούν το χορευτικό του Δήμου Κηφισιάς και της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων. Το μουσικό τρίο «Ο κήπος του τραγουδιού», με τη συμμετοχή των δασκάλων του Μουσικού Κολλεγίου του Χάρκοβο, θα τραγουδήσει γνωστά ουκρανικά παραδοσιακά τραγούδια.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη αναμένεται να είναι η παρουσίαση της τεχνικής του πολεμικού γκοπάκ από την Bojowy Hopak Warszawa (Πολωνία) της Ομοσπονδίας πολεμικού γκοπάκ.

Επίσης, η παράσταση από τη Marina Krut, η οποία με τόλμη και βεβαιότητα πειραματίζεται με το λαϊκό όργανο μπαντούρα και καταστρέφει τους μύθους για τον αρχαϊκό του χαρακτήρα. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το ουκρανικό μπαντούρα έχει τις ίδιες ρίζες με το ελληνικό μπουζούκι.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ουκρανική κουζίνα και να απολαύσουν τα έργα Ουκρανών και Ελλήνων χειροτεχνών. Ακόμα και να κερδίσουν το λαχείο.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ευχαριστούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» για την ευγενική παραχώρηση χώρου μέσα στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής.

Διοργανωτές: Club of Ukrainian women in Greece (ΜΚΟ «Βορυσθένης»). Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και του Melissa Network.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up