Υπήρχαν λόγοι… που η Ευαγγελία Μπουσίου «βρόντηξε την πόρτα» πίσω της
Πρόσωπα

Υπήρχαν λόγοι… που η Ευαγγελία Μπουσίου «βρόντηξε την πόρτα» πίσω της

Για κάποιους η παραίτηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Ευαγγελίας Μπουσίου, από την παράταξη του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου, Δημοτική Συμμαχία και η ανεξαρτητοποίησή της μπορεί να φάνηκε ως «βόμβα». Για όσους ωστόσο παρακολουθούν στενά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την ειδησεογραφία ήταν μάλλον μια από καιρό αναμενόμενη είδηση.

Κι αυτό καθώς ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία ήταν εμφανής η προσπάθεια της κ. Μπουσίου, εντός κι εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων της οδού Καλαμβόκη, στα Μελίσσια, να «μαζέψει» τα «ασυμμάζευτα», κάποιες φορές, προστατεύοντας τον δήμαρχο και την – μέχρι το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου – παράταξή της.

Ωστόσο, αυτό ήταν το ένα σοβαρό ζήτημα που, κατά τη γνώμη μας, απασχολούσε όλο αυτό το διάστημα τη δημοτική σύμβουλο. Το άλλο, και ίσως ακόμη πιο σοβαρό, ήταν ότι διαπίστωνε όσο περνούσε ο καιρός την εγκατάλειψη – κυρίως της πόλης των Μελισσίων – από την παρούσα διοίκηση. Μια πραγματικότητα τη φθορά της οποίας «εισέπραττε» πλέον και ίδια, χωρίς μάλιστα, λόγω του ιδιαίτερου θεσμικού ρόλου της ως προέδρου του Σώματος, να μπορεί να αντιδράσει. Κάτι που αφήνει και η ίδια να εννοηθεί στην επιστολή παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης, μιλώντας για μια διοίκηση «εγκλωβισμένη στη μονοπρόσωπη χάραξη πολιτικής και αποφάσεων, βουβή και ανίκανη να αντιδράσει, σε απόσταση από τους δημότες της και σχεδόν απούσα από τα σημαντικά, αλλά και καθημερινά θέματα του Δήμου μας». Άρα, ήταν απολύτως φυσιολογικό να έρθει η στιγμή που το πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης Στεργίου θα έκλεινε την πόρτα πίσω του, βγαίνοντας από μια κατάσταση που το εγκλώβιζε πολιτικά.

Αυτά, όμως, είναι ήδη… παρελθόν. Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στα επόμενα πολιτικά βήματα της κ. Μπουσίου. Γιατί όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και το ξεκαθαρίζει και η ίδια στην προαναφερόμενη ανακοίνωση, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πόλη της και ευελπιστεί στη στήριξη και εμπιστοσύνη των δημοτών της. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η δυναμική δημοτική σύμβουλος δεν σκοπεύει να… ιδιωτεύσει, αλλά θα είναι παρούσα και στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναπόφευκτα, το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιον τρόπο θα επιλέξει να κατέβει στις εκλογές του Μαΐου του 2019. Θα ήταν πρόωρο, τουλάχιστον για το «Ε» που δεν αρέσκεται στα αστήριχτα πολιτικά σενάρια, να επιχειρηθεί τώρα η απάντηση στο ερώτημα αυτό. Θα μεσολαβήσουν πλήθος συζητήσεων και «ζυμώσεων» μέχρι η ίδια να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη απόφαση. Μπορούμε, ωστόσο, με βάση τις υπάρχουσες μέχρι σήμερα υποψηφιότητες, να αποκλείσουμε με σχετική ασφάλεια δύο εκδοχές: η κ. Μπουσίου δεν θα είναι υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση και με τη Συμπολιτεία.

Όλες οι άλλες εκδοχές είναι ανοιχτές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet