Χωρίς… ανάσα οι εξελίξεις στην παράταξη Στεργίου – Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Άντα Μπούσουλα-Χάνου
Πολιτική

Χωρίς… ανάσα οι εξελίξεις στην παράταξη Στεργίου – Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Άντα Μπούσουλα-Χάνου

Χωρίς… ανάσα είναι οι ενδοπαραταξιακές εξελίξεις στον συνδυασμό του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου. Μία ημέρα μετά την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ΠεντέληςΕυαγγελίας Μπουσίου, και η κ. Άντα Μπούσουλα-Χάνου προχώρησε στην ανεξαρτητοποίησή της από τη Δημοτική Συμμαχία.

Στη σχετική επιστολή της, επικαλείται ως λόγους για την αποχώρησή της την «απουσία συμμετοχικών διαδικασιών και γόνιμου πολιτικού διαλόγου» στον συνδυασμό Δημοτική Συμμαχία, ενώ αναφέρεται, επίσης, σε «πολιτικές και πρακτικές εσωστρέφειας, στασιμότητας και ασυνέπειας λόγων και έργων».

Ακολουθεί η σχετική επιστολή της κ. Μπούσουλα-Χάνου:

Προς κα Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Υπόψη κου Δημάρχου & μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πεντέλης

Μελίσσια 16/10/2018

Κυρία Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να δηλώσω στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Δημοτική Συμμαχία» με επικεφαλής τον δήμαρχο του «καλλικρατικού» Δήμου Πεντέλης, κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, καθώς, επίσης, την παραίτησή μου από τη θέση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης» και από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Στα οκτώ χρόνια της αυτοδιοικητικής συμμετοχής μου στις δημοτικές παρατάξεις «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού» και «Δημοτική Συμμαχία» αποτέλεσε μέγιστη τιμή στο πρόσωπό μου η εντολή που έλαβα από τους συμπολίτες μας να υπηρετήσω τον Δήμο μας ως δημοτική σύμβουλος, αλλά και η εμπιστοσύνη του δημάρχου να διατελέσω για δύο έτη πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και για τέσσερα έτη θεματική αντιδήμαρχος σε όλα τα θεματικά πεδία. 

Πιστή στις αξίες μου και στους στόχους του συνδυασμού μας, υπηρέτησα τις παραπάνω θέσεις με εντιμότητα, διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, με γνώμονα πάντοτε την παραγωγή έργου και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική εξέλιξη των πόλεών μας.

Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια, εν απουσία συμμετοχικών διαδικασιών και γόνιμου πολιτικού διαλόγου στον συνδυασμό μας, έχουν υιοθετηθεί πολιτικές και πρακτικές εσωστρέφειας, στασιμότητας και ασυνέπειας λόγων και έργων που δεν συνάδουν με την αυτοδιοικητική μου συγκρότηση και το όραμά μου για τον τόπο μας.

Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστώ τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για την εποικοδομητική συνεργασία μας και τη στήριξή τους στις δύσκολες καταστάσεις. Ευχαριστώ τους αιρετούς συναδέλφους μου για τη συμπόρευσή μας σε κοινούς αγώνες. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης» για την αγαστή συμμετοχή τους στην κοινή μας προσπάθεια να καταξιώσουμε τον νέο αυτό πνευματικό θεσμό στον Δήμο μας.

Παραμένω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Με γνώση και εμπειρία θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε μία ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη, με αναπτυξιακή λογική και συμπαραγωγή ιδεών, για έναν Δήμο κοινωνικά δίκαιο, αποδοτικό στις ανάγκες των κατοίκων και της νεολαίας μας, ανταγωνιστικό στις προκλήσεις της εποχής μας, αποτελεσματικό στην αναζωογόνηση του δομημένου αστικού ιστού που θα προστατεύει και θα βελτιώνει το Πεντελικό και το αστικό πράσινο και θα προάγει την πολιτιστική κληρονομιά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεών μας.

Με εκτίμηση

Μπούσουλα-Χάνου Αρχοντία (Άντα)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet