Συμμαχία Πολιτών: 28η Οκτωβρίου και πάλι με χωριστές παρελάσεις… χάρη στην εμμονή του δημάρχου
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: 28η Οκτωβρίου και πάλι με χωριστές παρελάσεις… χάρη στην εμμονή του δημάρχου

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, καταδικάζει τη στάση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης να καταψηφίσει την πρόταση του δεύτερου για συζήτηση στο Σώμα της δυνατότητας πραγματοποίησης κοινών μαθητικών παρελάσεων στον Δήμο.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Και πάλι την 28η Οκτωβρίου θα έχουμε στον Δήμο μας χωριστές παρελάσεις, αφού ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης επιμένει σε αυτή την πολιτική.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, έφερε για συζήτηση το θέμα  και πρότεινε να κάνουν μαζί παρέλαση οι μαθητές των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων. «Τη μια φορά στην Πεύκη και την άλλη στη Λυκόβρυση», όπως είπε.

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, για να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα του θέματος, αναφέρθηκε και στα θέματα βίας που σημειώθηκαν τελευταία σε ποδοσφαιρικό αγώνα παίδων μεταξύ των ομάδων Λυκόβρυσης και Πεύκης, τονίζοντας ότι οι χωριστές παρελάσεις δεν βοηθούν στην ενότητα του Δήμου. «Στέλνουν δυστυχώς διαφορετικά μηνύματα και είναι ό, τι χειρότερο», ανέφερε.

Στην ψηφοφορία που έγινε για το αν θα συζητηθεί εκτάκτως η πρόταση του κ. Θεοδωρακόπουλου (θα ακολουθούσε άλλη ψηφοφορία για  την ουσία του θέματος) ψήφισαν θετικά – εκτός του  Γιάννη Θεοδωρακόπουλου – μόνο δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην αντιπολίτευση ή είναι ανεξάρτητοι (Πάγκαλος, Ασβεστάς, Βαλσαμής, Σκαμάκης, Τσεκούρα) και αρνητικά τα μέλη της πλειοψηφίας που ακολούθησαν τη θέση του κ. Μαυρίδη (Καρύμπας, Παπανικολάου, Γκαραβέλας, Αγγελόπουλος, Τσελέντας, Πανταζής, Φωτίδης, Νικολιδάκης, Μαμαλάκη, Ασπραδάκη, Ποριώτου). Υπήρξε και μια λευκή ψήφος (Νικολαροπούλου).

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε μετά την ψηφοφορία: «Δώσαμε μια ευκαιρία για να διορθώσει ο δήμαρχος ένα μεγάλο του λάθος. Δυστυχώς επιμένει. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε την απόφαση αυτή που δεν ενώνει τους νέους του Δήμου μας, αν οι πολίτες μας δώσουν τη δυνατότητα με την ψήφο τους τον Μάιο του 2019».

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Λυκόβρυσης (22 Απριλίου 2015) και της Πεύκης (20 Μαρτίου 2015) για κοινές παρελάσεις, οι οποίες όμως δεν ελήφθησαν υπόψη από τον δήμαρχο. Εξάλλου το 2012, επί θητείας του κ. Φωκιανού, είχαν γίνει χωριστές παρελάσεις. Όμως η απόφαση ανακλήθηκε μετά την κατακραυγή από τους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet