Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Στηρίζουμε τον αθλητισμό με ισοτιμία, πρόγραμμα και έργα
Αθλητισμός

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Στηρίζουμε τον αθλητισμό με ισοτιμία, πρόγραμμα και έργα

«Στηρίζουμε τον αθλητισμό με ισοτιμία, πρόγραμμα και έργα» απαντά η δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής απαντώντας σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου «Τυφώνα».

Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Στηρίζουμε τον αθλητισμό με ισοτιμία, πρόγραμμα και έργα
Μια επιβεβλημένη απάντηση στο Δ.Σ. του «Τυφώνα» 

Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όλοι όσοι τον υπηρετούν οφείλουν να αποδεικνύουν στην πράξη ότι σέβονται τις αξίες και τις αρχές του και  – πολύ περισσότερο – ότι δεν χρησιμοποιούν αθλητικούς φορείς  με ιστορία και προσφορά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ξένες προς την αποστολή τους επιδιώξεις. 

Η επιστολή του Δ.Σ. του «Τυφώνα Α.Σ.» επιβάλλει ξεκάθαρες απαντήσεις. 

1. Η δημοτική Αρχή, από τους πρώτους μήνες της θητείας της, τόλμησε να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους αθλητικούς φορείς και θέσπισε κανόνες σε σχέση με τη χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Σε αντίθεση με πρακτικές του παρελθόντος, όπου η παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων γινόταν ετσιθελικά, για να βολεύει κάποιους και να αδικεί άλλους, τα τελευταία χρόνια η παραχώρηση γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε κάθε αθλητικός Σύλλογος να έχει τον χρόνο που του αναλογεί.  

2. Ο Δήμος συντηρεί τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους και καλύπτει όλες τις λειτουργικές δαπάνες του (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εργατοώρες και υπερωριακή απασχόληση προσωπικού, εξοπλισμός κ.ά.) ώστε οι Σύλλογοι να τους χρησιμοποιούν χωρίς να καταβάλλουν το παραμικρό κόστος.

3. Οι αθλητικοί χώροι εξυπηρετούν κυρίως προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες, μπορεί και πρέπει όμως σε κάποιες, λίγες, περιπτώσεις να φιλοξενούν και εκδηλώσεις του Δήμου και λοιπών φορέων της τοπικής κοινωνίας. Μέσα στο 2018 το κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» παραχωρήθηκε και για άλλες δραστηριότητες και θα παραχωρηθεί ακόμα δύο φορές έως το τέλος του χρόνου. Πάντα με αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, όπως επιβάλλει ο Νόμος. Τα όσα για «φιρμάνια» και «περαστικούς» αναφέρει η επιστολή του Δ.Σ. του «Τυφώνα» είναι βεβαίως φαιδρά, δεν παύουν όμως να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να προσβάλουν το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, όταν μάλιστα απευθύνονται γενικά και αόριστα χωρίς συγκεκριμένη αναφορά σε πρόσωπα.

4. Η δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας. Ειδικά δε στον «Τυφώνα» έχει παραχωρήσει ώρες χρήσης, πέραν από το Κλειστό Γυμναστήριο, σε τέσσερα ακόμα σημεία της πόλης: στο Ανοιχτό Γήπεδο της οδού Πολυτεχνείου, στο αντίστοιχο της πλατείας Μπομποτίνου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λύκειου και στους αύλειους χώρους του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου. Είναι κρίμα που το Δ.Σ. του «Τυφώνα» δεν κατάφερε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να εισπράξει την οικονομική ενίσχυση των 5.000 ευρώ που αναλογεί στον Σύλλογο για το 2018. Υποθέτουμε έχει εξηγήσει στα μέλη του Συλλόγου το γιατί.

5. Διαπιστώνοντας την ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων, η δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής των μελετών για τέσσερα ακόμα κλειστά γυμναστήρια, εντός σχολικών συγκροτημάτων του Ηρακλείου. Οι μελέτες εκπονούνται ήδη, ώστε να ακολουθήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

6. Θεωρούμε ανάξιο λόγου να αναφερθούμε στο ύφος της επιστολής. Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι το Δ.Σ. του «Τυφώνα» θεωρεί τα έργα που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν «έργα βιτρίνας». Οι συμπολίτες μας, που είδαν και βλέπουν πόσο όλα αυτά βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας στην πόλη μας, ασφαλώς θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.   

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει με πρόγραμμα και έργα τον αθλητισμό στην πόλη μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Συλλόγων και την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών τους. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις και να ακούσουμε την καλόπιστη κριτική που μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι.  

Αφορισμοί, λαϊκισμός και πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούν και δεν  πρέπει να έχουν θέση στον αθλητισμό. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet