Συμμετοχή Δήμου Βριλησσίων στην ημερίδα «CESBA MED – Βιώσιμες Μεσογειακές Πόλεις»
Κοινωνία

Συμμετοχή Δήμου Βριλησσίων στην ημερίδα «CESBA MED – Βιώσιμες Μεσογειακές Πόλεις»

Στην ημερίδα «CESBA MED – Βιώσιμες Μεσογειακές Πόλεις», η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος InterregMED, παρευρέθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μανιατογιάννης παρουσίασε το σύνολο των έργων ενεργειακής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιούνται στον Δήμο Βριλησσίων, όπως: τη διαχείριση αστικών αποβλήτων, την κατασκευή του 4ου παιδικού βιοκλιματικού σταθμού, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, το δίκτυο φυσικού αερίου, την εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου, τη μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς και τις δημοπρατήσεις για την αντικατάσταση οδοφωτισμού με LED και την αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και στελέχη ερευνητικών ομάδων. Το «παρών» έδωσε από τον Δήμο Βριλησσίων και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Το έργο CESBA MED ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, έχει διάρκεια 36 μηνών και συντονίζεται από την πόλη του Τορίνο με τη συμμετοχή 12 φορέων από επτά χώρες. Το έργο στοχεύει στον συνδυασμό διαφόρων εργαλείων αξιολόγησης που διευκολύνει τις συνέργειες στην ανάπτυξη επιτυχημένων αναπτυξιακών σχεδίων ενεργειακής απόδοσης για μεγάλης κλίμακας ανακαινίσεις δημόσιων κτηρίων και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet