Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κοινή επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη από Κ. Τίγκα και Γ. Ανυφαντή

0
185 Προβολές

Επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για θέματα που αφορά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού απέστειλαν από κοινού οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, Κώστας Τίγκας και Ενεργοί Δημότες, Γιώργος Ανυφαντής.

Κυρία Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας από πλευράς ασφάλειας.

Πέρυσι τον Ιούλιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει  Αστυνομικά Τμήματα (A.T.) και Τμήματα Ασφαλείας (T.A.), ενοποιώντας τα  με άλλα. Ως εκ τούτου ενοποιήθηκαν το Α.Τ. και το Τ.Α. Παπάγου με τα αντίστοιχα του Χολαργού και δημιουργήθηκαν το Α.Τ. και το Τ.Α. Παπάγου – Χολαργού.

Σήμερα, δεκαέξι μήνες μετά, η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και οι διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα καθώς και αυτοκίνητα. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που επισήμως λάβαμε από το Τ.Α. Παπάγου – Χολαργού, το πρώτο εξάμηνο του 2018 έγιναν στον Δήμο μας 275 διαρρήξεις  σε σπίτια και καταστήματα.

Όπως γνωρίζετε, η Δημόσια Τάξη δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσω της καταστολής, αλλά κυρίως χάριν της πρόνοιας. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδίσουμε – και να αποθαρρύνουμε – την αύξηση της εγκληματικότητας στις γειτονιές μας. Εμείς, ως ενεργοί πολίτες, που γνωρίζουμε ότι η στείρα κριτική δεν αποτελεί λύση,  λαμβάνουμε την πρωτοβουλία και προτείνουμε τα εξής:

  • Δημιουργία αυτοτελών Α.Τ. και Τ.Α. Παπάγου όπως ήταν πριν καταργηθούν ή 
  • Δημιουργία ενός Αστυνομικού Σταθμού με έδρα τον Παπάγο, που θα ανήκει στο ενιαίο Α.Τ. και Τ.Α. Παπάγου – Χολαργού.

Προς ελαχιστοποίηση του κόστους δε, εκτιμούμε ότι όποια λύση και αν υιοθετηθεί, το συγκροτούμενο Τμήμα μπορεί να στεγαστεί δωρεάν σε δύο εκ των τεσσάρων ορόφων του ιδιόκτητου πρώην δημαρχείου Παπάγου.

Κυρία Υπουργέ,

Η κατάσταση σήμερα είναι απογοητευτική και άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες των σπιτιών που γειτνιάζουν προς τον Υμηττό, δηλαδή στον περιαστικό ιστό.

Πιστεύουμε από όσα αναφέρθηκαν ότι θα κατανοήσατε πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας στο  φλέγον ζήτημα της ασφάλειας της τοπικής μας κοινωνίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε για τη μελέτη της επιστολής και αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις σας.    

Σας ευχαριστούμε και πάλι

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up