Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Αργυρό βραβείο στα «Best City Awards» για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

0
146 Προβολές

Με Best City Award τιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων για τις δράσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα το 2018, ο Δήμος απέσπασε Bronze βραβείο για τη λειτουργία του Γραφείου Αστικής Πανίδας, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και αρωγής των Ηρακλειωτών με κατοικίδια.

Η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επισημαίνει σχετικά: Όντας από τους λίγους δήμους στην Αττική που υλοποιούν το πρόγραμμα σε τέτοιο βαθμό και με τόση συνέπεια, η δημοτική αρχή της πόλης προχώρησε την τρέχουσα χρονιά ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας το πρώτο Πάρκο Σκύλων στο Ηράκλειο, προκαλώντας το ενδιαφέρον και, τελικά, την αναγνώριση στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος την τελευταία τετραετία έχει μεριμνήσει για τα αδέσποτα της πόλης με φροντίδα σε συγκεκριμένα βήματα: περισυλλογή του αδέσποτου – εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση και τσιπάρισμα από τον συμβεβλημένο με το πρόγραμμα κτηνίατρο – διάθεση για υιοθεσία και φιλοξενία σε ειδικές, ανοικτές εγκαταστάσεις έως ότου βρεθεί μια καινούργια οικογένεια για το ζωάκι.

Με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει πετύχει την υιοθεσία άνω του 70% των ζώων που έχουν συλλεχθεί ως αδέσποτα, βρίσκοντάς τους φιλόξενα σπίτια Ηρακλειωτών, αποδεικνύοντας συνεχώς ότι το Ηράκλειο είναι πόλη φιλική για τα ζώα. Παράλληλα, αποτελεί μέσο διασύνδεσης των φιλόζωων της πόλης για ανταλλαγή χρηστικών απόψεων για την προστασία και των οικόσιτων ζώων (αγγελίες για εξαφάνιση, εύρεση, συμβουλές κ.τ.λ.).

Τα ελάχιστα ζώα που δεν υιοθετούνται από το πρόγραμμα επαναφέρονται στο σημείο περισυλλογής, με διατήρηση όμως της εποπτείας του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, τονίζει σχετικά: «Η συμπεριφορά προς τα ζώα φανερώνει τον Πολιτισμό μας. Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων που συνδράμουν στις προσπάθειές μας, οι οποίες αναγνωρίζονται πλέον και έξω από την πόλη. Εμείς θα συνεχίσουμε στα ίδια βήματα για να κρατήσουμε το Ηράκλειο ψηλά».

Στην τελετή της απονομής για τα φετινά Best City Awards βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης, Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό του Δήμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up