Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Την έκθεση – αφιέρωμα στην Όπυ Ζούνη επισκέφθηκαν Αντ. Φειδοπιάστης και Β. Μπούρας

0
719 Προβολές

Την επετειακή έκθεση «Στα Όρια της Φαντασίας», αφιέρωμα στην Όπυ Ζούνη για τα 10 χρόνια της απουσίας της μεγάλης εικαστικού, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου, επισκέφθηκε ο Αντώνης Φειδοπιάστης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πεντέλης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή. Μαζί του του ήταν και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της γραμματείας του συνδυασμού Βασίλης Μπούρας.

Η ξενάγηση έγινε από την επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικό Τέχνης Νικολένα Καλαϊτσάκη και από τον Γιάννη Ζούνη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή.

Ο κ. Φειδοπιάστης, αμέσως μετά την περιήγησή του στην έκθεση, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον φίλο και συνεργάτη μου Γιάννη Ζούνη για την πρόσκλησή του να επισκεφθούμε την έκθεση “Στα Όρια της Φαντασίας”. Δυστυχώς, τα εγκαίνιά της συνέπεσαν με την ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού μας και έτσι δεν μπορέσαμε να παραστούμε, αλλά σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη τη Πεντελιώτισσας καλλιτέχνιδας διεθνούς αναγνώρισης και να θαυμάσουμε το μεγάλο εικαστικό της έργο. Είναι τιμή μας, ως Έλληνες, να κοσμεί το κτήριο κεντρικών γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στις Βρυξέλλες έργο της Όπυ Ζούνη, αφιερωμένο στην Ελλάδα.

»Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κεντρικό σημείο του Δήμου μας για να θαυμάσει ο κόσμος τους εικαστικούς που έζησαν στη Πεντέλη, όπως την Όπυ Ζούνη και τον Αχιλλέα Απέργη, έργο του οποίου θα βρείτε στον Φλοίσβο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

»Δεσμεύομαι ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, όλοι οι πολιτιστικοί χώροι, αλλά και όλα τα κτήρια του Δήμου Πεντέλης θα αγκαλιάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό.

»Ο Δήμος Πεντέλης θα αλλάξει σελίδα οριστικά και στον τομέα της ανάδειξης της πραγματικής τέχνης και του πολιτισμού».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up