Περιοδεία μελών της Ενότητας στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Περιοδεία μελών της Ενότητας στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου

Περιοδεία πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, αποτελούμενη από τον επικεφαλής, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη, τη δημοτική σύμβουλο Αικατερίνη Ψάλτη, μέλη και φίλους του συνδυασμού.

Οι εκπρόσωποι της Ενότητας αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά με τους εμπόρους και τους επισκέπτες του κέντρου και μοίρασαν φυλλάδιο με τις βασικές θέσεις του εκλογικού της προγράμματος.

«Η αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής και οι έμποροι και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα τους και κυρίως για το γεγονός ότι δεν παραδόθηκε στις γιορτές η πλατεία Ευτέρπης, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της δημοτικής αρχής και του κ. Πατούλη προσωπικά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Στο κείμενο που διένειμαν τα μέλη της Ενότητας αναφέρονται τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

Να μην μείνει χωρίς στέγη, φαγητό, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να μην χάσει την πρώτη κατοικία του από πλειστηριασμό λόγω χρεών που δεν μπορεί να ξεπληρώσει στις Τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Να έχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και όχι απλά επιβίωσης.

ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ

Πρώτα ο Πολίτης. Να συμμετέχουν οι κάτοικοι στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν με διαφάνεια και έγκαιρη ενημέρωση.

Να σταματήσει η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων με διαγραφές χρεών. Σήμερα ο Δήμος εκταμιεύει 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο (25% των πραγματικών του εσόδων) για να αποπληρώνει τοκοχρεωλύσια και πρόστιμα στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και το Δημόσιο, που δημιούργησαν οι προηγούμενοι αλλά και η διοίκηση Πατούλη.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Να κατασκευαστούν καινούργιες και να συντηρηθούν οι τεχνικές και κοινωνικές υποδομές της πόλης. Σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, γήπεδα, χώροι πολιτισμού, δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, όμβρια, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, εντάξεις εκτός σχεδίου περιοχών, πράσινο.

Προτεραιότητα στις γειτονιές. Όχι στα έργα βιτρίνας.

Να διευθετηθεί και να αναδειχθεί το ρέμα Σαπφούς. Όχι άλλες πλημμύρες

Να είναι καθαρή η πόλη. Να προωθηθεί από τον Δήμο και όχι από εργολάβους η διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, κατασκευή Πράσινων Σημείων, ανακύκλωση,  κομποστοποίηση.

Να αντιμετωπισθεί ριζικά το κυκλοφοριακό, η ελεύθερη μετακίνηση και προσβασιμότητα των πεζών, των ΑμεΑ, η δωρεάν στάθμευση, η βελτίωση της δημοτικής συγκοινωνίας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Να φύγουν από τη λίστα του Υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ το Δάσος Συγγρού, η Κεραμική και τα άλλα 162 δημόσια ακίνητα που πάνε για ξεπούλημα. Να παραχωρηθούν στον Δήμο για τις ανάγκες του.

Να μην εγκατασταθεί το Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι.

Να στηριχθούν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι έμποροι της πόλης.

Να πληρώσουν το MALL και οι μεγάλες υπερτοπικές επιχειρήσεις για την περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που έχουν επιφέρει στην πόλη.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Να αποκτήσουν οι Δήμοι κύρος, αρμοδιότητες, οικονομικούς πόρους, προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία που τους αφαιρέθηκαν από τα μνημόνια, μέσω του «Καλλικράτη» και  του «Κλεισθένη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet